Primeurs voor Glaswerken Vanheertum

Ook op de glasrealisatie bij AGC Europe is het Turnhoutse bedrijf bijzonder trots. Foto: if

Turnhout -

Glaswerken Vanheertum uit Turnhout heeft twee spectaculaire realisaties afgerond, een ervan is de grootste glazen schuifdeur van België.

De eerste realisatie van glaswerken Vanheerum is de installatie van het binnenglaswerk in de nieuwe hoofdzetel van glasproducent AGC Europe in Louvain-la-Neuve. ‘We installeerden onder meer 350 vierkante meter balustrade, glazen trapleuningen, spiegels en gelakt glas, schuifdeuren met zeefdruk en communication walls, dat is magnetisch gelakt glas waarop je kan schrijven. We deden in vijf maanden tijd de volledig inrichting’, zegt bedrijfsleider Steven Wagemans.

Een ander technisch hoogstandje was de bouw van de nieuwe Park Motors-garage aan de Steenweg op Gierle in Turnhout. Ook hier stond Glaswerken Vanheertum in voor het interieurglaswerk, in totaal duizend vierkante meter. ‘De leverancier verzekerde ons dat het om de grootste glazen schuifdeur ging die in België ooit is geplaatst. Ze is 3,5 meter hoog en 5,5 meter breed’, zegt Wagemans. ‘Beide projecten waren technisch een grote uitdaging en we hebben er onze grenzen mee verlegd.’

Glaswerken Vanheertum maakt samen met het aannemingsbedrijf Huybregts-Reynders en Versanico deel uit van de Groep-Versmissen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio