SquashBelgisch Kampioenschap

Familie Gilis pakt drie titels: ‘We worden elk jaar sterker’

Familie Gilis pakt drie titels: ‘We worden elk jaar sterker’

Vlnr: Tine, Jo en Nele. Foto: smb

Geel -

De week kan niet meer stuk voor de familie Gilis. Op het Belgisch kampioenschap squash in Luik kroonden zowel Nele (17) als Tinne (16) en Jo (13) zich tot nationaal kampioen in hun categorie. ‘Volgend jaar wil ik het proberen als prof’, zegt Nele.

In de Squash 22 van Luik lieten negen junioren hun kans niet onbenut om Belgisch kampioen te worden in hun reeks. Opvallend was dat maar liefst drie telgen uit de familie Gilis met een nationale titel gingen lopen.

De 17-jarige Nele, winnaar bij de -19-jarigen, is als oudste van de drie niet verrast door de resultaten. ‘We werken hard om hier te staan’, vertelt de speelster van Casteleyn Squash.

‘Vorig jaar werd ik voor het eerst Belgisch kampioen. Dat het dit jaar opnieuw zou lukken, wist ik al langer. Mijn wedstrijden verliepen heel vlotjes. Ik had helemaal geen last van stress. Ik kende mijn tegenstanders al op voorhand.’

Squash Point Geel is de club waar Tinne en Jo nog spelen.

‘Tegen mijn clubgenote Toke Verwilt kon ik de Belgische titel op zak steken’, zegt de 16-jarige Tinne. ‘Volgend jaar kom ik uit in de categorie van mijn zus. Hopelijk kan ik elk jaar sterker worden.’

Ook de 13-jarige broer Jo volgt de weg van zijn zussen.

‘Jo heeft misschien nog het meeste talent van ons allemaal, maar hij wil liever voetballer worden’, lacht Nele.

Voor papa

De familie Gilis zit duidelijk niet verlegen om het talent. Waar haalt die jonge garde de sportieve genen?

‘Mama was een uitstekende handbalster, maar ze speelde ook squash. Als onze eerste trainer heeft ze ons alle drie veel geleerd’, zegt Nele.

‘Volgend jaar, als mijn studies afgelopen zijn, wil ik het proberen als prof. Misschien doe ik nog iets in avondschool om me bezig te houden, maar dat zie ik dan nog wel in overleg met mijn coach Ronny Vlassaks.’

‘Jammer dat onze vader dit niet meer kan meemaken. Hij stierf in 2011, maar zal extra trots kunnen zijn. Het is voor papa dat we zo hard ons best doen’, besluit Tinne.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio