Schorsing Jean-François Gillet wordt ingekort

Schorsing Jean-François Gillet wordt ingekort

Foto: Belga

Het Italiaans Sporttribunaal TNAS heeft de schorsing van Jean-François Gillet tot dertien maanden herleid. Dat meldde Gillets club Torino vrijdag. Aanvankelijk was de 34-jarige doelman 43 maanden geschorst voor zijn aandeel in een Italiaans omkoopschandaal.

Ondanks de strafvermindering mag Gillet de Wereldbeker in Brazilië vergeten. Zijn schorsing zal op 16 augustus aflopen, terwijl het WK op 12 juni van start gaat.

Gillet ging bij het TNAS in beroep tegen de schorsing van drie jaar en zeven maanden die hem midden juli door de Italiaanse Voetbalbond opgelegd werd. De keeper van Torino, op dat moment derde doelman van de Rode Duivels, werd zwaar bestraft in de omkoopzaak ‘Calcioscommesse’. De feiten dateren van toen hij nog doelman was bij Bari, in de Serie B.

De advocaten van Gillet vroegen het TNAS om Gillet vrij te spreken wat betreft de “sportieve ongeregeldheden” die hem ten laste worden gelegd voor de wedstrijd Bari-Treviso 0-1 (mei 2008). Ook verzochten ze om de beschuldiging van ‘sportieve fraude’ voor de match Salernitana-Bari 3-2 (mei 2009) om te zetten in het ‘bewust niet aangeven van omkoping’. De doelman krijgt nu zeven maanden voor sportieve ongeregeldheden en zes voor het niet aangeven van omkoping.

Gillet vreesde voor het einde van zijn carrière, maar mag nu weer op een comeback hopen. Het lijkt erop dat Torino niet van plan is zijn contract te ontbinden. Voorzitter Urbano Cairo en sportief directeur Gianluca Petrachi willen liever het einde van zijn schorsing afwachten, om daarna nog een transfersom te kunnen vangen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0