POLL. Wie verdient laatste WK-ticket?

POLL. Wie verdient laatste WK-ticket?

Bart Wellens Foto: Imageglobe

Behoudens nog wat gerommel voor de ereplaatsen heeft de finale van de Wereldbeker cyclocross van zondag in het Franse Nommay geen geheimen meer in petto.

Volg de race hier zondag LIVE om 15u.

 Lars van der Haar heeft bij de elite een voorsprong van 54 punten op Niels Albert. Mathieu van der Poel telt 64 punten voor op Wout Van Aert bij de beloften. Adam Toupalik heeft een marge van 25 punten op Yannick Peeters bij de juniores en Kathy Compton telt 101 punten meer dan Nikki Harris bij de vrouwen.

Behoudens ongelukken zijn de eindlaureaten dus bekend. Nommay staat daarom zondag vooral in de belangstelling als generale repetitie voor het wereldkampioenschap in Hoogerheide van een week later.

Vooral bij de Belgen wordt daar met spanning naar uitgekeken. Nommay moet duidelijk maken of Niels Albert en Klaas Vantornout voldoende uitgeziekt zijn nadat ze de voorbije twee weken amper vooruitkwamen. Zowel de Brabander als de West-Vlaming lieten gunstige geluiden horen. Bart Wellens, Bart Aernouts en Wietse Bosmans mogen onder mekaar uitmaken wie zevende man wordt voor Hoogerheide.

Aernouts en Bosmans gaven vorige week in Leuven een goede indruk. Wellens van zijn kant fietste na zijn derde plaats in het BK niet meer. 'Maar zondag zal hij klaar zijn om zijn plaats in de WK-ploeg af te dwingen', zegt zijn ploegleider Danny De Bie. 'Woensdag tijdens onze training in de bossen van Lichtaart heb ik Bart aan het werk gezien zoals ik hem heb zien rijden in Waregem. Alleen het op en van de fiets springen bezorgt hem nog lichte hinder. Maar die zal hem niet beletten om met goed gevolg in de clinch te gaan met Aernouts en Bosmans.'

Bekijk de stand in de wereldbeker hier. 

Corrigeer