4DE KLASSE BUKKEL 0 - FC DUFFEL 0

Bavo Meeus en Duffel zijn gelukkig met gelijkspel: ‘Er is geen man overboord’

Bavo Meeus en Duffel zijn gelukkig met gelijkspel: ‘Er is geen man overboord’

Bavo Meeus Foto: smb

Duffel -

De topper tussen Ukkel en FC Duffel bleef steken op een doelpuntenloos gelijkspel. Op een moeilijk bespeelbaar veld mochten de Duffelaars zich uiteindelijk nog gelukkig prijzen met de puntendeling.

Niet dat Ukkel de bezoekers negentig minuten lang onder de duim hield, maar enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen hadden FC Duffel zuur kunnen opbreken.

Zo moest doelman Robin Verschueren een onduidelijk toegekende strafschop uit zijn doel ranselen en werd Anthony Dooms al even lichtzinnig met rood wandelen gestuurd.

Door het gelijkspel kampeert het op twee punten van de nieuwe leider Eendracht Zele.

‘Op basis van de eerste helft verdienden we misschien wel meer dan dat ene puntje’, vindt Bavo Meeus.

‘We kregen anderzijds wel weinig uitgespeelde kansen. Duffel was de enige ploeg die voluit voor de drie punten wilde gaan, maar het veld was moeilijk bespeelbaar.’

‘Neem er die gemiste strafschop bij en het feit dat we ook nog even in numerieke minderheid verder moesten en je kan wel leven met die 0-0. Na deze topper is er alleszins geen man overboord.’

Intussen is duidelijk dat drie ploegen voor de titel zullen strijden. Zele hinkt voorop, Ukkel en FC Duffel moeten voorlopig achtervolgen.

‘Thuis tegen Sterrebeek moet er gewonnen worden. We hoeven nu nog niet op die eerste plaats te staan, maar de concurrentie moet wel de hete adem in de nek voelen’, zegt Meeus.

Hoofdcoach Pascal Leemans slaagde er uiteindelijk niet in om mee naar Ukkel af te reizen. Hij werd door werkverplichtingen verhinderd.

‘Ik denk dat Leemans opgelucht was met het gelijkspel’, reageert Meeus.

‘We wilden absoluut het scenario van vorig seizoen vermijden, toen we een 0-5 van Ternesse kregen tijdens zijn afwezigheid.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio