Gemeente grijpt naast subsidies uit Fietsfonds

Heist-op-den-Berg -

De provincie maakt ruim 1,8 miljoen euro vrij voor een twintigtal fietsinitiatieven. In de lijst staat er geen enkel Heists project.

De provincie heeft onlangs de projecten bekendgemaakt die subsidies krijgen in het kader van de (boven)lokale functionele en toeristische fietspaden. ‘Het afgelopen jaar hebben we dan ook geen projecten opgeleverd waar een tussenkomst van het Fietsfonds was voorzien’, zegt schepen van Mobiliteit David Geerts (SP.A). ‘Er zijn wel projecten lopende waar tussenkomst voor gevraagd is. Sommige zijn in uitvoering, zoals bijvoorbeeld de doortocht in Itegem. Anderen zoals de Pijpelstraat, Herentalsesteenweg, Lostraat en de doortocht van Wiekevorst zitten in de pijplijn, maar zijn nog niet opgestart.’

Geerts had wel wat meer welwillendheid van de provincie verwacht in het dossier van de Fiets-o-strade. ‘In andere regio's is de provincie financieel tussengekomen voor de studie- en onteigeningskosten. Heist moet die lasten zelf dragen. Daarom hebben we dat project noodgedwongen on hold moeten zetten. Inmiddels hebben we beslist met nutsmaatschappij Infrabel rond de tafel te gaan zitten’, luidt het.

Berlaar (Tulpenstraat), Sint-Katelijne-Waver (Mechelbaan-Kruisweglei), Lier (Sander De Vosstraat) en Duffel (Hoogstraat) krijgen wel geld uit het Fietsfonds.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio