BasketbalVROUWEN 2de landelijke - Silke Heesakkers Tigers Evergem

‘We maken ons weinig zorgen’

Evergem -

Tigers Evergem won zijn voorbije twee wedstrijden en wil daar tegen Grimbergen een derde zege aan breien.

‘Ik schat onze winstkans redelijk hoog in’, zegt Silke Heesakkers. ‘De heenmatch hebben we ook gewonnen, thuis moet het dan ook wel lukken.’

Bij Tigers laten ze niets aan het toeval over en komen ze goed voorbereid aan de opworp. ‘We hebben de voorbije week goed geoefend hoe we het shot en de snedige penetraties van hun spelmaker kunnen afstoppen. Aanvallend moeten we spelen zoals we bezig zijn. We moeten goed blijven samenspelen en we mogen zeker niet twijfelen aan onszelf. Vallen de shots niet binnen, dan moet er maar inside gezocht worden naar de punten’, zegt Silke.

De Evergemse meisjes doen het goed als nieuwkomer in tweede landelijke en het ziet er stilaan naar uit dat ze ook volgend seizoen in landelijke zullen aantreden. ‘We zijn zeker op de goede weg, maar alles ligt nog zeer dicht bij elkaar. Ook bij winst tegen Grimbergen zijn we waarschijnlijk nog niet zeker van het behoud’, zucht Heesakkers.

De thuisploeg gaat rustig om met het feit dat ze nog altijd geen zekerheid hebben. ‘Elke ploeg speelt onder druk. De leiders om hun plaats bovenaan te houden en de degradatiekandidaten met het doel zich te redden. Ook wij voelen de druk van het behoud, maar voorlopig maken we ons weinig zorgen. De laatste wedstrijden zijn tegen Laarne en Boom, en ook van die tegenstanders moeten we geen schrik hebben.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.