Gretig Standard tien punten los dankzij topschutter Batshuayi

Gretig Standard tien punten los dankzij topschutter Batshuayi

Foto: Belga

Na een vierde zege op rij staat Standard weer wat steviger op kop in de Jupiler Pro League. Het won in eigen huis makkelijk van Cercle Brugge, dat de tweede helft met tien man moest afwerken. Topschutter Batshuayi scoorde tweemaal, Ezekiel en Mpoku elk één keer: 4-0. Na het verlies van naaste achtervolger Anderlecht gisteren, staan de Rouches nu weer tien punten los.

Standard begon voortvarend aan de match. Cercle plooide terug en het logische gevolg was de 1-0 van Batshuayi na negen minuten. De bezoekers kwamen daarna beter in de match maar de beste kansen waren voor de Rouches. Net voor het rustsignaal werd het spel wat grimmiger en  N'Diaye werd van het veld gestuurd.

Met tien man kreeg Cercle Brugge het moeilijk in de tweede helft en al na tien minuten strafte Ezekiel geknoei in de bezoekende defensie af: 2-0. De Rouches namen de wedstrijd daarna volledig in handen en Batshuayi scoorde zijn tweede van de avond. De Luikenaars probeerden de score nog op te drijven en uiteindelijk lege Mpoku vanop de stip de 4-0-eindscore vast.

Belangrijkste fases:

5' Batshuayi houdt aan de achterlijn twee man aan de praat en gaat vervolgens neer. Scheids Wouters wijst terecht niet naar de stip.

8' Cercle raakt niet weg uit de omknelling. Batshuayi schiet, via een bezoekend been krijgt Standard een corner.

9' De kroniek van een aangekondigde goal. Batshuayi controleert in de rechthoek een vrije trap. Hij draait en schiet in de korte hoek binnen, zijn zestiende van het seizoen: 1-0.

17' Het tempo is wat gezakt. De Sart verstuurt centraal een lange bal. Ezekiel is Wils te snel af en kan afdrukken. De bal tikt net naast.

23' Eerste echte kans voor Cercle. Smolders pikt de bal mee en mikt naar de verste hoek. Kawashima maakt het gevaar onschadelijk.

24' Opare stoomt door op Opare en bereikt de spurtende Ezekiel. De Nigeriaan besluit meteen op doel en raakt het zijnet.

30' In zijn tweehonderdvijftigste match in de hoogste klasse was Ciman dicht bij een treffer. Hij verlengt een corner met de onderbuik richting de kooi van Cercle, Delle ranselt de bal uit zijn doel.

'42 Twee minuten na zijn eerste gele kaart flirt Uchebo met de uitsluiting na een overtreding op Mpoku. Hij komt er vanaf met een laatste waarschuwing.

'43 N'Diaye krijgt een directe rode kaart, Cercle Brugge moet dan toch met een man minder verder. De verdediger ging met gestrekt been naar de bal en raakte hierbij De Sart.

'55 Geknoei in de Cercle-verdediging. Ezekiel met de rush naar doel. Zijn doorsteekbal wordt nog tegengehouden door Van Roose maar de Nigeriaan krijgt met een gelukje de bal terug en laat vervolgens Delle kansloos: 2-0.

'66 Batshuayi scoort voor Standard nummer zeventien. Cercle staat niet goed gepositioneerd. Mpoku behoudt het overzicht en passt naar de topschutter, die de 3-0 onder Delle binnentrapt.

'74 Batshuayi heeft de smaakt te pakken en gaat op zoek naar een hattrick. Delle tikt het overhoeks schot in corner.

'78 Invaller De Camargo kan bijna scoren bij zijn eerste baltoets maar verspeelt het balbezit.

'86 Batshuayi ontdoet zich kinderlijk van Smolders. Delle houdt met een knappe redding de 3-0 op het scorebord. Ciman kopt de daaropvolgende corner nipt naast.

'87 Mpoku scoort vanop de stip. Batshuayi meldde zich ook als kandidaat strafschopnemer maar Mpoku eiste de bal op en faalde niet: 4-0.

Om te onthouden:
 
Topschutter Batshuayi speelde vorige week een bleke partij maar herpakte zich met een sterke prestatie. Hij scoorde zijn zestiende en zeventiende van het seizoen.

Bekijk de volledige stand op de pagina van de Jupiler Pro League
Herbekijk het volledige wedstrijdverloop
Lees het volledige verslag en reacties in de krant van zondag

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.