Minverva wordt weer pantserwagen uit WO I

Minverva wordt weer pantserwagen uit WO I

De vrienden van Heirweg I sleutelen aan hun replica van de Minerva-pantserwagen uit WO I Foto: pvw

Elewijt -

De vrienden van Heirweg I staan voor een grote uitdaging: voor de herdenking van de Groote Oorlog bouwen ze in Elewijt een jeep uit 1952 om tot een perfecte replica van een Minerva-pantserwagen die de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog verraste.

De mannen van Heirweg I staan in Zemst bekend als de een bende vrienden met een passie voor lokale geschiedenis. Ze werden de voorbije jaren bekend door de geschiedenis naar hun dorpsgenoten te brengen aan de hand van enkele ludieke initiatieven.

De vrienden stampten onder meer een Romeins dorp en een Vikingdorp uit de grond. Tijdens beide projecten werd de verwevenheid tussen deze wereldvolkeren en het landelijke Elewijt in kaart gebracht. Intussen zijn de mannen van Heirweg I gestart met een nieuw project waarbij ze de dorpsgeschiedenis inruilen voor de nationale.

Tijdens een informatievergadering onder de naam Operatie Minerva maakten ze de bewoners al een eerste keer warm. Een lezing en een authentieke WO I-veldkeuken waar soldatensoep werd geserveerd, maakte duidelijk dat het nieuwe project zich tijdens ‘14-’18 situeerde.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad regio Brussel-Noordrand van maandag 3 februari

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio