Restaurant met topgastronomie in een topkader

't Korennaer opnieuw klaar na make-over

't Korennaer opnieuw klaar na make-over

Francine en Edwin: ‘Onze klanten vinden dat we zelfs een ster verdienen.’ Foto: gvdv

Chef Edwin Van Goethem en zijn echtgenote Francine Van Vlierbergen hebben met een make-over van hun restaurant 't Korennaer hun zaak helemaal op punt gezet.

‘Het hele plaatje klopt nu tot in de details. Waar we ooit van droomden, hebben we eindelijk waargemaakt’, zegt Edwin heel enthousiast. 't Korennaer, aan het Kerkplein in Nieuwkerken, is al vele jaren een topper onder de Wase restaurants. Een bewijs daarvan is dat ze al voor het derde jaar op rij 16 op 20 scoren in de culinaire gids GaultMillau. Een klasserestaurant, dus.

Peter Goossens

Edwin Van Goethem timmert al zeventien jaar aan de weg, Eerst ging hij in de leer bij onder meer topchef Peter Goossens van Hof van Cleve. Later evolueerde 't Korennaer van een klein eethuis tot een succesvol gastronomisch restaurant. En de voorbije maanden onderging het restaurant een volledige restyling.

‘Wat we in onze dromen zagen voor ons restaurant, hebben we nu ook echt kunnen waarmaken’, zeggen Edwin en Francine. ‘Van de vloer over het behang, de gordijnen tot de verlichting, de glazen en het bestek: alles is nieuw. Het idee rijpte trouwens al twee jaar, maar door de onzekerheid in de horecasector was het niet evident om die stap te zetten. Maar we kiezen intussen al zo lang voor onze eigen weg. Acht jaar geleden, toen we het restaurant de vorige keer aanpakten, waren er net grote werken achter de rug in het dorp.

Door de omzetdaling die daarmee gepaard ging, besloten we het niveau van het restaurant te verhogen. Dat is gelukt, en onze klanten zijn ons echt wel gevolgd.’

Nu de make-over achter de rug is, zijn we zeer tevreden en kunnen we, uit pure gedrevenheid, verder ons ding doen in een prachtig mooi kader. Topgastronomie brengen in een ongedwongen sfeer: dat is ons motto. Steeds weer op zoek naar de beste producten en topleveranciers, dat is voor ons de uitdaging van de toekomst. Onze klanten culinair verwennen is het allerbelangrijkste.’ Of Edwin droomt van een Michelinster? ‘Onze klanten vinden dat we een ster verdienen. Wij zouden het alvast een bekroning vinden, maar de grootste drijfveer blijft dat al onze klanten honderd procent tevreden buiten stappen. En weet je, eigenlijk heb ik al lang een hele mooie ster’, knipoogt hij naar zijn vrouw.

www.korennaer.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio