Raamkunstwerken sieren nieuwbouw van MS-kliniek

© kvh

Met een kunstige raamfolie garandeert het Revalidatie & MS-centrum de privacy van de patiënten. De tekeningen zijn van kunstenaar Dries Peeten.

kvh

Bij het Revalidatie & MS-centrum zijn ze druk in de weer met de werken aan de nieuwbouw. Nadat de voormalige MS-kliniek en de 120 kamers gerenoveerd werden, krijgt de kliniek ook een nieuwbouw met extra therapie- en revalidatieruimtes. De voormalige MS-kliniek zet al enkele jaren sterk in op revalidatie. De nieuwe kine- en revalidatieruimte Kinergie werd half januari in gebruik genomen. De vele glaspartijen werden voorzien van een kunstwerk van de jonge Overpeltse kunstenaar en student revalidatiewetenschappen Dries Peeten.

‘Onze nieuwbouw is gedeeltelijk betoelaagd door de Vlaamse gemeenschap’, zegt directeur Patric Groenen. ‘Het is verplicht om kunst te voorzien. Wij hebben voor een functioneel kunstwerk gekozen. De nieuwbouw is licht en luchtig en ingericht volgens de moderne standaarden. Dat betekent ook dat er veel glas aanwezig is. Maar uiteraard moeten we onze patiënten toch voldoende privacy kunnen bieden om in alle rust te kunnen oefenen in de revalidatie- en therapieruimtes. Dries Peeten heeft voor ons prachtige tekeningen gemaakt die samen met de artistieke en technische ondersteuning van Eric Vanmechelen, directeur van het Niko, en Kurt Vanendert van KVatelier op grote folie zijn gedrukt en zo een plek kregen tegen het raam. Het was een hele uitdaging, maar het resultaat is prachtig.’

De jonge kunstenaar Dries Peeten (20) brengt met het kunstwerk ‘Veerkracht in Reflectie’ het raakvlak tussen de leefwereld binnen in de revalidatieruimten en de omgeving buiten. ‘De patiënten zijn deels naakt en dus kwetsbaar afgebeeld. Elk heeft zijn eigen verhaal, zoals de bomen in het bos. Maar de mens is ook zeer veerkrachtig en dat komt ook terug in het kunstwerk.’

De nieuwbouw van het Revalidatie & MS-centrum zal begin volgend jaar klaar zijn. Het totale project kost 8,8 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt