KHLim en PXL krijgen allebei een opleiding Vroedkunde

Genk / Hasselt -

De hogescholen KHLim en PXL gaan vanaf het academiejaar 2014-2015 de opleiding Vroedkunde afzonderlijk organiseren.

Enkele jaren geleden heeft de KHLim beslist om voor haar departement Gezondheidszorg een nieuwbouw te realiseren op de campus van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. Dat gebeurt in samenwerking met HBO5 verpleegkunde van Genk, de stad Genk en het OCMW. De uitbreiding was noodzakelijk vanwege het steeds groeiende aantal studenten bij de opleiding Verpleegkunde en de vraag naar innovatieve skills labs. De nieuwbouw in Genk zal klaar zijn in september 2015.

De Hogeschool PXL blijft de opleiding wel in het ‘moederhuis’ van Hasselt aanbieden. De organisatie van een opleiding op twee plaatsen bleek voor de toekomstige werking van de opleiding Vroedkunde onhoudbaar. De huidige studenten zullen geen hinder ondervinden. De opleiding wordt dit academiejaar verder samen georganiseerd. Studenten krijgen de mogelijkheid om op het einde van het academiejaar een keuze te maken voor de KHLim of voor de PXL.

De twee hogeschoolbesturen willen wel de studenten de kans bieden om wederzijds opleidingsonderdelen op te nemen en indien nodig docentenuitwisseling te realiseren. De hogescholen hebben er alle vertrouwen in dat de beide opleidingen Vroedkunde verder kunnen werken in de beste verstandhouding.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio