Jonathan Legear: 'Ik kost KV Mechelen geen eurocent'

Jonathan Legear: 'Ik kost KV Mechelen geen eurocent'

Foto: DBA

Neen, Jonathan Legear (26) komt onze competitie niet binnen tegen 200 km per uur. Na 2,5 jaar afzien bij het Tsjetsjeense Terek Grozny – weliswaar voor veel geld – bouwt hij bij KV Mechelen zijn conditie weer op. Zonder accidenten speelt hij vanaf juni zelfs voor het Griekse Olympiakos, waar hij al voor drie jaar tekende. Zijn verleden waarin hij auto’s in de prak reed, ligt achter hem.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Als allerlaatste speler van KV ­Mechelen komt Jonathan Legear terug van de training. Uiteraard in een mooie Range Rover. Hij traint extra, maar zit dit weekend nog niet in de selectie voor het duel met OH Leuven. Nadat hij zijn contract verbrak bij Terek Grozny, wil Jona niets overhaasten. ‘Als ik hier vier matchen kan spelen, dan zijn dat vier matchen bonus. Zijn het er maar twee, dan zijn het er maar twee’, zegt hij.

Dat klinkt alsof je niet echt supergemotiveerd bent bij KV Mechelen.

‘Toch wel, want ik wil KV Mechelen straks helpen om Play-off 2 te winnen. Alleen speelde ik mijn laatste match met Terek Grozny op 26 oktober en moet ik weer in conditie zien te geraken na dik twee maanden zonder voetbal. Zowat elke dag heb ik twee trainingssessies van telkens twee uur en regelmatig doe ik ook aan blessurepreventie. De physical coach begeleidt me hier perfect, maar ik ga me ook niet duizend procent forceren om één week vroeger op het veld te staan. Over veertien dagen zou ik misschien een kwartiertje kunnen spelen, maar daar heeft niemand iets aan.’

Alles mag en niets moet hier voor jou?

‘Ik kwam naar Mechelen omdat trainer Franky Vercauteren en sportief verantwoordelijke Olivier Renard mij dat vroegen. Vercauteren lanceerde mij als tiener ooit bij Anderlecht en Renard is een vriend. Ze geven mij de kans om hier zonder druk terug te keren naar mijn oude niveau. Als wederdienst ga ik nu een paar weken afzien met fysieke trainingen en dan zien we wel wat ik Mechelen nog kan bijbrengen. Ik ben hier niet om me zes maanden te amuseren.’

Andere mensen binnen de club hadden wel hun twijfels bij je komst.

‘Waarom? Ik kost KV Mechelen geen eurocent. Ze nemen geen enkel risico, want zelfs over wedstrijdpremies is er niet onderhandeld. Dat interesseert me niet. Ik word nu al betaald door de club waarvoor ik in juni zal voetballen. Niet zoveel als wat ik daar volgend seizoen ga verdienen, maar genoeg. Ik tekende al een contract voor drie jaar bij die club.’

Iedereen weet ondertussen dat je het over Olympiakos hebt.

‘Dat mag ik niet zeggen. Ik word er pas in mei officieel voorgesteld en tot dan moet het geheim blijven. Misschien is het wel West Bromwich Albion. Die club werd ook genoemd.’ (lacht) 

Lees wat Legear allemaal vertelt over zijn mislukt avontuur bij Terek Grozny, zijn spectaculaire ongevallen en zijn ambities voor de Rode Duivels in onze tabletkrant.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.