BasketbalVROUWEN 2de landelijke - Lies Remmerie Tigers Evergem

‘Onze verdediging aanpassen’

Evergem -

Vorig weekend was Tigers Evergem één van die ploegen die geen vrij weekend hadden. ‘Wij speelden tegen Grimbergen en konden spijtig genoeg niet winnen. Het feit dat we geen beroep konden doen op Isabelle Cnudde en Axelle De Paepe, mogen we misschien wel inroepen als verzachtende omstandigheid’, klinkt het bij Lies Remmerie.

Geen al te goede voorbereiding dus op de komende wedstrijd tegen Waregem. ‘Ik hoop dat het voor ons een voordeel is dat wij wel gespeeld hebben en dus geen matchritme verloren hebben. Ook het feit dat we thuis spelen, moeten we uitbuiten’, vindt Remmerie.

In de heenronde verloor Tigers van Waregem, winnen zal ook nu niet gemakkelijk zijn. ‘We hebben daar nipt verloren en dat na twee verlengingen. Ik vermoed dat ze zich bij Waregem geen tweede keer zullen laten verrassen. Wij zullen wel op hetzelfde stramien spelen als de vorige keer tegen de West-Vlamingen. Dat wil zeggen dat we onze verdediging zullen aanpassen aan hun spelpatronen en dat we hun grote speelsters extra goed in het oog zullen houden.’

Tigers Evergem zal ongetwijfeld met veel inzet spelen, maar beseft dat winnen van Waregem waarschijnlijk te hoog gegrepen is. ‘We gaan altijd voor de zege en zeker nu het sponsoravond is, maar we moeten wel nuchter blijven. Dit is niet een wedstrijd die moet gewonnen worden. Ik denk dat wij ons meer focussen om te winnen van ploegen die in het klassement meer in onze buurt staan’, zegt Remmerie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.