VolleybalBeker van België

Nathalie Lemmens zorgt in Antwerpen voor enige Limburgse inbreng in twee bekerfinales

Nathalie Lemmens zorgt in Antwerpen voor enige Limburgse inbreng in twee bekerfinales

Nathalie Lemmens (links) is aan haar eerste jaar bij Kieldrecht bezig. Foto: Eric Noens

Heusden-Zolder -

Door het ontbreken van Maaseik in de bekerfinale bij de mannen is de Limburgse inbreng vanavond in de Lotto Arena in Antwerpen erg mager. Nathalie Lemmens (Kieldrecht) is de enige Limburgse die vandaag kan meedingen naar een Belgische cup.

Geen Maaseik of Tongeren in de bekerfinales. De Zuid-Limburgers waren er nochtans dicht bij, maar in de halve finale tegen Michelbeke kwamen de Tongerse vrouwen net te kort. Michelbeke speelt vanmiddag de finale tegen Kieldrecht, de leider in de Liga A bij de vrouwen. De ploeg van bondscoach Gert Vande Broek is torenhoog favoriet. In de competitie sloten de Waaslanders het eerste luik van de competitie af met een voorsprong van liefst tien punten op eerste achtervolger Charleroi. Dat de strijd ongelijk lijkt te zijn, geven de cijfers van de achterstand van Michelbeke aan. De ploeg van ‘Kampioen Balthazar Boma’ telt liefst 27 punten minder.

‘Okay, er is dat puntenverschil, maar een bekercampagne en zeker de finale heeft weinig zekerheden. Elke tegenstander wil Kieldrecht pijn doen en in het geval van Michelbeke zal dat niet anders zijn’, maakt Nathalie Lemmens zich sterk.

De 19-jarige Limburgse is aan haar eerste seizoen bij de veelvoudige landskampioen en bekerwinnaar bezig. Haar moederclub ligt in Lummen, waarna ze via Bolderberg naar de Vlaamse Volleybalschool trok.

Springplank

‘Ik combineerde in Vilvoorde het volleybal met de sportschool. Daarmee speelde ik vier seizoenen in eerste nationale. Bij Asterix is het is mijn eerste jaar. Omdat we driemaal per week in Leuven trainen en ik daar voor bio-ingenieur studeer, kan ik mijn studies en het volleyballen behoorlijk combineren’, aldus Lemmens.

Met speelsters als Ester Lowette, Olga Barinova, Liesbeth Mouha en Freya Aelbrecht heeft Kieldrecht een verleden met heel wat Limburgers. Voor de meeste van deze speelsters was de club uit Beveren de ideale springplank naar meer. ‘Hopelijk is dat bij mij ook het geval. Ik voel me alvast erg goed thuis in Oost-Vlaanderen. Voorlopig mik ik niet echt hoger, ik ben trouwens nog jong genoeg’, aldus Nathalie, die snel een basisplaats veroverde en zich ondanks haar jonge leeftijd al ontpopte tot een van de sterkhouders.

De bekerfinale spelen is voor haar ploeg een logica, straks de zege pakken wellicht een must. ‘Misschien wel, maar dan moet wel alles meezitten. Wij rekenen op de zege, maar laat ons niet te snel zeker zijn.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio