Feisal Yamoun (30), de stichter van Sharia4Belgium, sterft aan het front

Eerst iedereen geronseld, nu zelf gesneuveld in Syrië

Feisal Yamoun zou om het leven zijn gekomen toen een neergeschoten elektriciteitspaal op zijn hoofd terechtkwam. Foto: rr

ANTWERPEN -

Sharia4Belgium heeft afgelopen weekend zijn sterke man verloren aan het Syrische front: niet Fouad Belkacem, maar wel Feisal Yamoun (30). Want het was Yamoun – ‘Abu Faris’ – die achter de schermen aan de touwtjes trok van de extremistische organisatie. Hij wordt beschouwd als een van de grote ronselaars van Belgische Syriëstrijders.

Dé cruciale figuur in het overtuigen van tientallen jongeren uit het Antwerpse, zo aanziet het gerecht Feisal Yamoun. Zijn rol in de radicalisering van jongeren als Brian De Mulder en Jejoen Bontinck is volgens hen niet te onderschatten. En ook voor de intussen opgepakte Younes Delefortrie, destijds ook lid van de radicale moslimorganisatie, is het duidelijk wie de verhuis naar Syrië coördineerde.

Belkacem

‘Toen Fouad Belkacem in de gevangenis belandde, was het Abu Faris die in Antwerpen tientallen radicale moslimjongeren toesprak. Hij stelde iedereen voor om naar Syrië te trekken. In Antwerpen worden we toch maar tegengewerkt, laat ons vertrekken en onze islamitische plicht in Syrië gaan vervullen, zei hij.’

Gestorven aan het front

Verschillende radicale websites meldden afgelopen weekend zijn overlijden aan het Syrische front. Een officiële bevestiging van zijn dood is er niet, maar tal van medestrijders schrijven op Facebook dat hij ‘als martelaar naar het paradijs is vertrokken’. Hij zou tijdens hevige gevechten een neergeschoten elektriciteitspaal op zijn hoofd hebben gekregen.

Abu Faris is volgens onze telling al de 26ste landgenoot die sneuvelt in de strijd tegen het regime van Assad.

Volgens verschillende bronnen was Abu Faris zelfs de echte leider van Sharia4Belgium, terwijl Belkacem optrad als radicale spreekbuis. Lees er alles over in Het Nieuwsblad van maandag 10 februari.

Corrigeer

NIEUWS