Speler van KV Mechelen ontsnapt aan de dood na feestnacht in Carré, op dezelfde weg waar François Sterchele overleed

‘Destorme heeft het geluk dat Sterchele niet had’

David Destorme speelde zaterdagavond met KV Mechelen de match tegen Leuven nog bijna helemaal uit. Foto: Photo News

MECHELEN/SINT-GILLIS-WAAS -

KV Mechelen-speler David Destorme (34) zal zijn spectaculaire ongeval van gisterochtend nog kunnen navertellen. Zijn revalidatie zal maanden in beslag nemen, maar hij heeft geen levensbedreigende letsels opgelopen. Een klein wonder als je zijn verhakkelde Mercedes ziet waarin hij een uur lang geklemd zat. Destorme viel in slaap op weg op weg naar huis na een nacht dansen in discotheek Carré.

‘David is bij bewustzijn en heeft met de dokters en zijn vrouw kunnen praten.’ Dat goede nieuws had de perschef van KV Mechelen, Dirk Van De Sande, zondagavond te melden. ‘David beseft als geen ander dat hij door het oog van de naald is gekropen. Hij heeft het geluk gehad dat François Sterchele op diezelfde E34 zes jaar geleden niet heeft gehad. Dat weet hij.’

Dat Destorme het ongeval heeft overleefd, dankt hij aan de goede werking van de airbags van zijn Mercedes 220 CDI. De wagen begon gisterochtend om 7 uur te slippen op een lange rechte strook van de E34 in Sint-Gillis-Waas. De Mercedes werd over de vangrail gekatapulteerd, belandde tegen een boom om uiteindelijk drie meter lager ondersteboven in een gracht te crashen. ‘We hadden ruim een uur nodig om hem uit het zwaar verhakkelde wrak te bevrijden’, klonk het bij de hulpdiensten.

Rond halfnegen kon zijn vrouw Corinne opgebeld worden, thuis in Terneuzen. Ze maakte zich toen al zorgen omdat haar man maar niet opdaagde. Het koppel heeft twee jonge kindjes.

Naar de Carré

De offensieve middenvelder is straks einde contract bij Mechelen. Al is dat nu de minste van zijn zorgen, hij is blij dat hij nog leeft. ‘Hij zal dit seizoen niet meer in actie komen voor KV Mechelen, maar heeft geen levensbedreigende letsels opgelopen. In principe zal hij volledig herstellen’, zei Van de Sande.

Verder wou de club niets kwijt over de verwondingen, maar naar wij vernamen zou Destorme zware kneuzingen, een klaplong en een stevige hersenschudding hebben opgelopen, maar geen breuken. Ook een operatie zou niet aan de orde zijn. Zijn familie kon hem gisteren bezoeken op de afdeling intensieve zorg van het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas. Ook trainer Frank Vercauteren kwam al langs. Destorme zal nog minstens enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven.

‘Iedereen van zijn familie en de club is enorm geschrokken’, aldus nog Van De Sande. En daarmee doelt hij ook op het tijdstip van de crash, ’s morgens vroeg. Lees er meer over in Het Nieuwsblad van maandag 10 februari.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.