101-jarige rijdt met zijn fiets naar huldiging

101-jarige rijdt met zijn fiets naar huldiging

Gerard is een baneman en kan niet stilzitten. Foto: sbr

Ledegem -

De 101ste verjaardag van Gerard Vandenbroucke werd gisteren gevierd in het gemeentehuis. De kwieke man kwam met de fiets naar zijn feestje.

Gerard Vandenbroucke fietst nog elke dag en ook dansen doet hij heel graag. ‘Ik kan niet stil zitten’, zegt hij vol enthousiasme. ‘Ik moet bewegen en onder de mensen komen.’ Het was dan ook geen toeval dat Gerard op zijn fiets naar het gemeentehuis kwam.

Hij trouwde op 25 februari 1938 met Madeleine Dussessoye en samen kregen ze een zoon Willy. ‘Brouckske noemen veel mensen Gerard in de gemeente’, zegt schepen Greta Vandeputte (CD&V). ‘Hij is, zoals we in de volksmond zeggen, altijd een baneman geweest en startte zijn carrière als boever bij steenbakkerij Dumoulin. Daarna ging hij aan de slag bij het Ledegems Kafkot als vrachtwagenchauffeur. Toch kende Gerard ook heel wat tegenslagen. Hij verloor zijn vrouw in 2005 en ook zijn zoon Willy stierf twee jaar later. ‘Het is mij gelukt dat verdriet te overwinnen door steeds op zoek te gaan naar de mooie dingen in het leven’, zegt Gerard.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio