Extra geld voor strijd tegen kinderarmoede in Gent

Extra geld voor strijd tegen kinderarmoede in Gent

Foto: belga

GENT - Gent krijgt 274.425 euro Vlaams budget om de strijd tegen kinderarmoede in de stad op te voeren. ‘Daarmee kunnen we niet alle problemen oplossen. We kunnen wel een broodnodig tandje bijsteken’, zegt schepen van Armoedebestrijding Rudy Coddens (SP.A).

Kinderarmoede is een van de grootste uitdagingen in Gent. ‘Vandaag worden bijna één op de vijf Gentse kinderen geboren in armoede. Bovendien neemt het aantal kinderen in armoede de laatste jaren toe’, zegt schepen van Armoedebestrijding Coddens.

Het jaarlijkse budget komt bovenop de één miljoen euro die het Gentse OCMW nu al opzijzet om kansarme gezinnen met jonge kinderen te helpen.

‘We helpen al heel wat ouders, specifiek met kinderen tussen de nul en drie jaar oud. Maar de nood aan gezinsbegeleiding is hoger dan het aantal beschikbare mensen’, zegt Rudy Coddens. ‘Mensen moeten uiteindelijk zelf hun problemen overwinnen. Wij geven hen daarvoor een gids en de nodige steun.’

Opvoedingsondersteuning

Met het extra budget, dat in september vrijkomt, worden twee nieuwe voltijdse medewerkers voor opvoedingsondersteuning aangeworven. Ook enkele schoolse organisaties zoals Katrol en Uilenspel krijgen extra budget.

‘Een substantieel deel van het budget wordt opzijgezet voor middenveldorganisaties, die hun eigen voorstel zullen kunnen indienen’, zegt schepen Rudy Coddens.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio