Fit & Gezond

Zuurkool en magere kazen beschermen je tegen verkoudheid

Zuurkool en magere kazen beschermen je tegen verkoudheid

Foto: shutterstock

Gefermenteerde hapjes en drankjes worden steeds populairder onder gezondheidsliefhebbers en een nieuw onderzoek aan de universiteit van Cambridge bevestigt nu dat de hype terecht is.

Onderzoekers aan de universiteit van Cambridge hebben aangetoond dat de regelmatige consumptie van gefermenteerde zuivelproducten met een laag vetgehalte - zoals yoghurt, verse kaas en cottage cheese - het risico op diabetes type 2 in 11 jaar tijd met 25 procent kan doen dalen.

Als we bepaalde voedingsmiddelen laten gisten, worden ze deels voorverteerd door de van nature aanwezige goede bacteriën en gisten. Op die manier worden suikers en zetmeel vooraf afgebroken en kan het lichaam makkelijker voedingsstoffen opnemen. Op die manier wordt ook melkzuur, een natuurlijk bewaarmiddel, vrijgegeven en dat stimuleert de groei van goede bacteriën. ‘70 tot 80 procent van onze immuuncellen bevinden zich in onze darmen,’ zegt Alison Clark van de British Dietetic Association. ‘En gefermenteerd voedsel stimuleert de bacteriën die ons immuunsysteem versterken.’

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees