Sterrenkok Danny Horseele vraagt milde straf voor fraude

Sterrenkok Danny Horseele vraagt milde straf voor fraude

Sterrenchef Danny Horseele overlegt met zijn advocaat Verwilghen. Foto: mvn

ZEEBRUGGE / BLANKENBERGE - Sterrenchef Danny Horseele heeft een milde bestraffing gevraagd in de Brugse rechtbank, waar hij terechtstaat voor grootschalige verduistering.

De voormalige tweesterrenzaak 't Molentje in Zeebrugge raakte begin 2004 in financiële problemen waarop chef Danny Horseele twee investeerders aantrok om de zaak te redden. Reder Aldo Labiad en de Blankenbergse zakenman Dirk Nollet pompten 250.000 euro in een nieuwe vennootschap, maar ontdekten na verloop van tijd grote gaten in de boekhouding.

Na het faillissement van het restaurant in 2008 dienden ze een klacht in en na meerdere keren te zijn uitgesteld, is de zaak gisteren eindelijk behandeld in de correctionele rechtbank in Brugge. Horseele staat er naast misbruik van vennootschapsgoederen, schriftvervalsing en misbruik van vertrouwen ook terecht voor diefstal. Hij wordt ervan verdacht ruim 700.000 euro van 't Molentje naar zijn private rekeningen te hebben doorgestort.

‘Het ging niet om nonchalance, maar om opzettelijke en grootschalige verduistering.’, stelde Ignace Claessens, advocaat van de burgerlijke partij.

Volgens Danny Horseele was hij op het moment van de feiten enkel bestuurder op papier. ‘Mijn cliënt had geen verantwoordelijke functie en was enkel bestuurder om de Michelinsterren van het restaurant te vrijwaren.’, stelde Marc Verwilghen, de raadsman van Horseele. ‘De burgerlijke partijen hadden hier evengoed terecht kunnen staan.’

De 60-jarige kok had gisteren in de rechtbank voor alle dubieuze transacties een uitleg klaar. Zo beweerde hij dat hij een deel van het verdwenen geld op rechtmatige wijze als spaargeld aan de kant had gezet. Hij vroeg een milde bestraffing aan de rechter. ‘Mijn cliënt is al genoeg gestraft’, stelde Verwilghen. ‘Hij is ziek geworden door deze affaire en zijn nieuwe restaurant in Dudzele is door de negatieve mediabelangstelling eveneens op de fles gegaan. Laat dit proces niet het einde betekenen voor deze kok.’

Horseele roert tegenwoordig in de potten van het sterrenrestaurant in het voetbalstadion van AA Gent. Niet als zaakvoerder, maar in loondienst. De rechter doet uitspraak op 29 april.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio