22 ontslagen werknemers hopen op overname bedrijf

Sollux en Delux moeten de boeken neerleggen

Sollux en Delux waren gevestigd op hetzelfde adres en gaan nu ook samen ten onder. Foto: pkk

Gierle -

De rechtbank van koophandel heeft bouwbedrijf Sollux en zonnepanelenproducent Delux aan Brulens in Gierle failliet verklaard. Toch blijven de curatoren hoopvol over mogelijke overnemers.

Beide bedrijven zijn sinds 2011 gevestigd op hetzelfde adres, nadat ze verhuisd zijn uit Merksplas. Het gaat om twee aparte firma's die zich richten op de markt van de renovatie van woningen en bieden een ruim aanbod aan, van dakwerken tot warmtepompen. Sollux is overigens een leverancier van Delux.

De zaakvoerders hebben zelf het faillissement aangevraagd. Er waren vijftien arbeiders en zeven bedienden aan de slag. ‘De bedrijven kenden na de verhuis een spectaculaire start’, zegt Piet Daneels van de christelijke vakbond ACV. ‘Eind 2012 zijn er al vijf werknemers ontslagen door de slechte financiële structuur. De markt van de zonnepanelen is al geruime tijd slecht, maar dat maakte slechts een deel uit van het assortiment dat Sollux en Delux aanboden. Er was echter onvoldoende omzet om de vaste kosten te kunnen dekken. Bovendien is renovatie en zonnepanelen een concurrentiegevoelige branche. Tot vorige week zijn de personeelsleden nog aan het werk gebleven. De werknemers die genoeg stielkennis hebben, kunnen normaal gezien snel een andere job vinden.’

Kandidaat-overnemers

Curatoren Ria Piedfort en Petra Willems brachten woensdag een bezoek aan beide bedrijven. Een doorstart van zowel Sollux als Delux behoort tot de mogelijkheden.

‘Er hebben zich al verschillende kandidaat-overnemers gemeld’, zegt Ria Piedfort.

‘De volgende dagen zal bekeken worden in hoeverre die bereid zijn om de activiteiten geheel of gedeeltelijk over te nemen. Het personeel wordt in afwachting ontslagen, maar de sfeer is nog goed omdat er toekomstperspectieven zijn.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio