Souschef La Durée kiest voor carrièreswitch

© kvi

Maarten Dejonckheere (26) verliet sterrenrestaurant La Durée in Izegem om aan de slag te gaan bij Wouter's Kwaliteitsvis in Tielt. Zeven jaar lang was hij souschef bij La Durée tot hij het hoogtijd vond om een carrièreswitch te maken.

kvi

‘Ik wilde eens iets compleet anders doen’, zegt Maarten. ‘Ik wil alles leren wat met voeding te maken heeft en dat ik terug onderaan de ladder moet beginnen, stoort mij niet.’ Via de zoon van Wouter, Pieter, kwam Maarten in Tielt terecht.

‘Bij Wouter leer ik wat de totale verwerking van vis inhoudt. Hier wordt niets weggegooid en het is fantastisch om het hele proces mee te maken.’ Naast zijn job in de viswinkel, heeft Maarten ook zijn eigen restaurant aan huis. ‘Met Ten brengen we pure gastronomie bij mensen thuis. De klanten krijgen net zoals op restaurant een kaart en een menu. Ik blijf altijd vasthouden aan de principes die ik geleerd heb bij La Durée.’ Daarnaast is hij ook gastdocent bij Syntra West. ‘Sinds tien maanden ben ik papa geworden. Ook dat was een reden om het horecaleven even vaarwel te zeggen. In die tien maanden heb ik mijn dochtertje te weinig gezien. Ik wil iets meer tijd doorbrengen met mijn gezin. En wie weet wat de toekomst brengt? Misschien open ik ooit wel mijn eigen restaurant.’

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio