Turkse politie drijft manifestanten op gewelddadige manier uiteen in Ankara

In Ankara is het tot een gewelddadig conflict gekomen tussen de Turkse politie en ongeveer 2.000 manifestanten die betoogden in de buurt van het parlementsgebouw. Ze eisten de vrijlating van officieren die veroordeeld zijn voor samenzwering.

De ordediensten, die in grote getale aanwezig waren, zijn tussengekomen in het protest met traangasgranaten en waterkanonnen om de manifestanten terug te drijven toen ze het parlementsgebouw naderden. Er vielen verschillende gewonden. Ook twee journalisten raakten gewond.

‘Wij zijn hier om de vrijlating van al de patriotten te eisen’, zei Emine Altin, een van de manifestanten. ‘Turkije zit onder het juk van de repressie van eerste minister Recep Tayyip Erdogan’.

Enkele honderden officieren kregen in 2012 en 2013 zware gevangenisstraffen in twee samenzweringszaken tegen de conservatieve, islamitische overheid die sinds 2002 aan de macht is. In de nasleep van het corruptieschandaal dat midden december in Turkije uitbrak, werden in totaal al 6.000 politieagenten en honderden magistraten ontslagen of overgeplaatst.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees