Westhoek biedt toeristisch pakket ‘In Vlaamse Velden’ aan

Westhoek biedt toeristisch pakket ‘In Vlaamse Velden’ aan

Foto: Lies Willaert

Ieper -

In navolging van de tv-serie ‘In Vlaamse Velden’ (Eén) biedt het provinciebedrijf Westtoer een toeristisch gamma aan dat de herdenkingstoerist langs belangrijke sites van de Eerste Wereldoorlog en de opnameplaatsen voert. De troeven werden donderdag voorgesteld in het bijzijn van hoofdrolspeelster Lize Feryn en regisseur Jan Matthys.

Van zodra de camera’s voor de serie ‘In Vlaamse Velden’ stopten met draaien, stroomden kijklustigen toe om op zoek te gaan naar de decors. Dankzij Westtoer kan dat voortaan gemakkelijker en efficiënter. De regiowerking Westhoek werkte drie fietsparcours uit langs de belangrijkste opnamesites, maar ook langs historische plaatsen.

Daarnaast werden twintig verblijfsarrangementen uitgewerkt die gebundeld werden in een pocketbrochure. Het summum volgt op 15 maart, tijdens de ‘In Vlaamse Velden Dag’. Tijdens die dag kunnen liefhebbers van de serie de opnamelocaties en historische plaatsen bezoeken in het bijzijn van enkele acteurs en teamleden. Op die dag kunnen de kijkers in preview de laatste aflevering bekijken in Veurne.

Dagtrips

Voorts kunnen ook dagtrips voor groepen geboekt worden, is er een gratis inspiratiekaart en de ‘In Vlaamse Velden’-bezoekersgids met getuigenissen van de acteurs. ‘Het is de bedoeling dat al onze evenementen er toe leiden dat de vredesboodschap ook de komende honderd jaar wordt verder gedragen’, aldus gedeputeerde Myriam Vanlerberghe, die instaat voor alle herdenkingsevenementen van de provincie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees