Zes kandidaten voor coworking/horecaruimte in Rabot

Zes kandidaten voor coworking/horecaruimte in Rabot

Foto: lva

GENT - Er zijn zes verschillende kandidaturen ingediend om een nieuwe coworkingplek met een horecaruimte op te richten in de Gentse Rabot-wijk. De winnaar kan met financiële steun van Stad Gent voor vijf jaar een coworkingruimte uitbaten in het Rabot.

Het stadsbestuur heeft 142.000 Vlaamse subsidies klaargezet om een nieuwe hotspot te creëren in de Rabot-wijk. Het idee is om een coworkingspace op te zetten, een bundeling van ruimtes waar freelancers, architecten, ICT’ers en andere creatievelingen gratis, of vrij goedkoop, een bureau kunnen gebruiken. Aan het nieuwe project moet ook een horecazaak komen.

Via een wedstrijd wordt nu een ondernemer gezocht om de nieuwe coworkingspot op te zetten. 'Er is heel wat interesse. In totaal werden zes dossiers ingediend', zei schepen van Ondernemen Mathias De Clercq (Open Vld) na een vraag van partijgenoot Mehmet Sadik Karanfil in de gemeenteraadscommissie.

Winnaar

'Het toont aan dat men ook vanuit de private markt gelooft in de realisatie van dergelijke coworkingruimte in deze wijk', aldus De Clercq. 'Binnen de drie maanden beslist het schepencollege over deze zes dossiers, op advies van een jury.'

Stad Gent zal met de winnaar een overeenkomst sluiten voor de periode 2014-2019. 'Eerst is het aan de jury om de zes ingediende dossiers te beoordelen en haar advies te formuleren aan het college.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio