Demare wint laatste sprint in Qatar, Terpstra eindwinnaar

Demare wint laatste sprint in Qatar, Terpstra eindwinnaar

Foto: Photo News

Arnaud Demare (FDJ) heeft de laatste rit in de Ronde van Qatar gewonnen. Hij was na 113 kilometer de snelste op de Corniche van Doha, zeg maar de Champs-Elysées van Qatar waar ook de finish van de WK-wegrit in 2016 zal liggen. De gouden leiderstrui van Niki Terpstra (Omega Pharma-Quickstep) kwam niet meer in gevaar en de Nederlander pakt zo zijn eerste eindzege in het Midden-Oosten.

Op de slotdag reed een groepje van vijf renners haast de hele tijd een tweetal minuten voor het peloton uit. Onder impuls van de sprintersploegen werden Bazzana, Burghardt, Westra, Sergent en Chtioui echter toch nog ingelopen in de laatste honderden meters.

In een hectische sprint leek Lotto-Belisol even op weg naar de zege maar uiteindelijk werd het rode treintje van Greipel nog onder de voet gelopen door een overname aan de andere kant van de weg. Arnaud Demare was uiteindelijk de snelste, voor Bennati en Eisel. Tweevoudig ritwinnaar Tom Boonen werd deze keer vierde.

Terpstra won de eerste rit in Qatar en hield stand tot aan de slotdag. Op de erelijst volgt de 29-jarige Terpstra zijn ploegmaat Mark Cavendish op. In de eindstand staan maar liefst vijf renners an Omega Pharma-Quickstep, Jurgen Roelandts (Lotto-Belisol) werd derde op een Nederlandstalig podium.

Uitslag:

1. Arnaud Demare
2. Daniele Bennati
3. Bernhard Eisel
4. Tom Boonen
5. Meher Hasnaoui

Eindstand:

1. Niki Terpstra
2. Tom Boonen
3. Jurgen Roelandts

Bekijk de volledige uitslag en stand op de pagina van de Ronde van Qatar

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.