Film ‘Zaak: De Zutter’ zendt ambassadeurs uit

Film ‘Zaak: De Zutter’ zendt ambassadeurs uit

De filmambassadeurs van Zaak De Zutter vormen het aanspreekpunt voor al wie met vragen zit over het project. Foto: mvn

Beernem -

Vijf inwoners van Beernem worden ambassadeur van het filmproject Zaak: De Zutter. De film vertelt het verhaal van een van de beruchte moorden van Beernem. De audities zijn ook al gestart.

In Zaak: De Zutter wordt een van de beruchte moorden van Beernem, namelijk die op Hector De Zutter, verfilmd. Vijf Beernemnaars zullen een ambassadeursrol vervullen voor het filmproject.

De ambassadeurs zijn Mie De Bruyne, Martin D‘haeninck, Eric D‘haeninck, Stefaan Lagrou en Goran Vanneste. ‘De ambassadeurs vormen het aanspreekpunt voor al wie met vragen zit over het project’, zegt Mie van de vzw Kwestigen Nacht, die werd opgericht om het project te promoten.

Zeventig rollen

Het filmproject krijgt steeds meer vorm en er zijn ook al audities gestart in het OC De Kleine Beer.

‘Deze maand doen 109 mensen auditie voor de zeventig beschikbare rollen’, zegt Mie. ‘Een vijfkoppige jury, met onder meer scenariste en bezielster van het project Katrien Rysershove, beoordeelt de kandidaten. Ingrid De Vos, bekend van onder meer Brussels By Night en het recente De Behandeling, komt in aanmerking voor de rol van Julienne De Zutter. Bob De Moor kruipt in de huid van journalist Victor De Lille. Voor de regie zijn meerdere kandidaten in de running. Ook de financiering is bijna rond.’

‘We ramen de kosten op een miljoen euro en het grootste deel is al bijeengebracht. In het voorjaar van 2015 volgen de opnames. We plannen veertig draaidagen, met onder andere een grote opname in het PC Sint-Amandus of in het Bulskampveld. De première is gepland op 7 november 2015.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio