Prince opnieuw onderweg naar Gents Sint-Pietersplein

In 2011 bracht Prince op het Sint-Pietersplein twee legendarische concerten. Foto: fvv

GENT - Prince is terug op weg naar het Gentse Sint-Pietersplein. In 2011 gaf hij op 5 en 6 juli twee legendarische concerten op het Sint-Pietersplein. Deze zomer zou hij er terug staan. Dat bevestigen diverse bronnen in het Gentse stadhuis aan onze redactie.

In de zomer van 2011 stond Prince twee keer 3,5 uur op het podium en liep het telkens vervaarlijk tegen middernacht aan toen hij er na een zoveelste bisronde definitief een punt achter zette. Het feestje dat ‘zijne purperen hoogheid’ voor telkens 14.000 toeschouwers gaf, werd gesmaakt.

In zijn Paisley Park Studios nam hij intussen een nieuwe cd op, die later dit jaar verschijnt. De werktitel is Plectrumelectrum en er is al een song de wereld ingestuurd, FixUrLifeUp. Op 14 april lanceert Prince in Vancouver een tournee door Canada en de Verenigde Staten.

Het gerucht wil dat hij naar het Glastonbury-festival in Groot-Brittannië komt (25-29 juni) en op het Zwitserse festival van Montreux is hij al drie dagen geboekt, op 13, 14 en 15 juli. Nu staat, zo willen zeer hardnekkige geruchten, ook het Gentse Sint-Pietersplein opnieuw op de agenda.

Springsteen

In augustus 2010 gaf Leonard Cohen er drie concerten voor een zittend publiek van telkens 8.000 toeschouwers. In 2012 trapte hij er zelfs zijn wereldtournee af met niet minder dan vijf concerten. Velen ontdekten toen dat het Sint-Pietersplein heel geschikt is als concertplein.

Nadien werd er geregeld gespeculeerd welke grote namen op dat plein goed tot hun recht zouden komen tijdens live-optredens. Bruce Springsteen was vorig jaar in de running. Maar omdat hij tijdens de Gentse Feesten zou komen, ging dat niet door.

Geen commentaar

Dat Prince, intussen 55, nog eens terugkeert mag niet verrassen. De rock- en funkster kan putten uit een rijk oeuvre en heeft een ijzersterke live-reputatie. Concertpromotor Greenhouse Talent, die vorige keer Prince naar Gent bracht en ook de Leonard Cohen-concerten organiseerde, wilde gisteren geen commentaar geven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees