Dochter Daisy (39) verpleegt 102-jarige vader Oscar

Dochter Daisy (39) verpleegt 102-jarige vader Oscar

Oscar zit vooraan in het midden op de foto. Zijn dochter Daisy met witte jas staat achter hem. Foto: jdv

Deinze -

In het WZC Ten Bosse werd maandag feest gevierd. Bewoner Oscar Van Neste werd immers 102 jaar en mocht in het bijzijn van zijn vijf kinderen en enkele klein- en achterkleinkinderen een reuzentaart aansnijden. Zowel voor de jarige als de familie een speciale gebeurtenis.

Oscar wordt in het woon- en zorgcentrum verpleegd en in de watten gelegd door zijn eigen jongste dochter Daisy, die er verpleegster is. Ze werd geboren toen haar pa al 62 was.

‘Geen wonder dat hij zich nog zo goed voelt’, zegt directeur Ludo Timmermans. Schepen Trees Van Hove van Deinze raadde de jubilaris aan om, met zijn gezondheid ,te genieten van elk ‘moment’ zelfs al is hij op weg om een ‘monument’ te worden.

Geboren in het West-Vlaamse Oostrozebeke op 15 februari 1912, het jaar dat de Titanic zonk, blijft Oscar als een rots overeind. ‘Hij overleefde twee Wereldoorlogen en werkte veel en lang’, zeggen de dochters. ‘Na eerst in een vlasbedrijf te hebben gewerkt werd hij tijdens de oorlog slachter en bleef dat tot op zijn 85ste levensjaar. Vlees kan toch nog zo slecht niet zijn als algemeen wordt verondersteld. De reden waarom Oscar er 25 jaar jonger uitziet dan hij is moet je hem maar eens vragen.’

Zeker is dat zijn jongste dochter Daisy die in 1994 of 20 jaar geleden als verpleegster aan de slag ging in het WZC Ten Bosse nooit gedacht heeft dat ze nog alle dagen haar vader in de watten zou kunnen leggen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio