Felix van Groeningen is Strafste Gentenaar

GENT - Felix van Groeningen is woensdagavond in het Gentse Marriott Hotel verkozen tot Strafste Gentenaar van 2013. De regisseur volgt hiermee astronaut Frank De Winne, actrice Barbara Sarafian, journalist Freek Braeckman en zeilster Evi Van Acker op.

Van Groeningen kon zelf niet aanwezig zijn op de verkiezingsshow, die voor het eerst ook live werd uitgezonden op AVS. De regisseur zit in Los Angeles om zijn film The Broken Circle Breakdown te promoten. Die film is genomineerd voor de Oscar van Buitenlandse Film.

Van Groeningen stuurde wel een videoboodschap vanuit Amerika voor de prijs die hij al won in de categorie Media&Entertainment. 

Charlotte Vandermeersch

Tijdens de slotshow, in een duo-presentatie van Katja Retsin en Pierke Pierlala, overhandigde burgemeester Daniël Termont de trofee van De Strafste Gentenaar aan Charlotte Vandermeersch, de vriendin van van Groeningen. 

Of van Groeningen naast de trofee voor Strafste Gentenaar binnenkort ook een Oscar binnenhaalt, weten we op 2 maart. 

Lifetime Achievement Award

Lezers van De Gentenaar en Gentenaar.be kozen de afgelopen weken een categoriewinnaar in niet minder dan zes categorieën. In totaal brachten 8068 lezers een stem uit, een record.

Lieve Blancquaert won in de categorie Cultuur, Kevin De Bruyne in de categorie Sport, Wim Ballieu in de categorie Bedrijfsleven, Philippe De Smedt in de categorie Academisch en Trixie Whitley in de categorie Muziek. De Marriot Lifetime Achievement Award ging naar Walter De Buck voor zijn hele carrière. De Buck kon zelf niet aanwezig zijn. Twee weken geleden brak de volkszanger zijn dijbeen na een val. Anderhalve week geleden werd hij geopereerd. Emiel De Buck, een van de kinderen van Walter, kwam de prijs in ontvangst nemen. 

Meer over de Strafste Gentenaar in de Gentenaar van donderdag 20 februari 2014. Of op www.strafstegentenaar.be


De videoboodschap van winnaar Felix van Groeningen: 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio