Een groene pluim voor Natalie Eggermont

Tremelo -

Voor het vierde jaar op rij heeft Groen Tremelo een symbolische groene pluim uitgereikt aan een Tremelonaar die zijn of haar steentje heeft bijgedragen om de wereld socialer, duurzamer of groener te maken. Met 49,3 procent van de stemmen ging de eer dit jaar naar Natalie Eggermont, die zo haar engagement bij de klimaattop vorig jaar beloond zag.

Natalie haalde het met 49,3% van de stemmen van de andere genomineerden: Ronny Petitjean (38,2%) en Gekko for Africa (12,5%).

Natalie Eggermont organiseerde vorig jaar de Trein naar Warschau. Hiermee reisden 750 Belgen naar de klimaattop in Warschau om er te betogen voor een rechtvaardig klimaatakkoord.  Daarnaast is Natalie, vanuit haar achtergrond als arts, veel bezig met de link tussen klimaatsverandering, gezondheid en de organisatie van de zorg. Hierover geeft ze workshops en lezingen aan studenten geneeskunde.
Natalie startte haar engagement in Tremelo bij de kerngroep van 11.11.11 waar ze 10 jaar geleden bij aansloot.
Aan de universiteit van Gent richtte ze UGENT1010 op, een studentenvereniging die zich richt op het verduurzamen van de universiteit.
  

Als symbolisch geschenk ontving Natalie een Groene Pluim in de vorm van een kunstwerk. Het werk werd gemaakt door Steve Potters uit Tremelo, docent verpleging aan de Thomas More Hogeschool.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio