Gele taxibussen brengen jongeren veilig thuis

© dbw

Het Borsbeekse autocarbedrijf Peltax lanceert het concept van de ‘Gele Taxi’. Die moet jongeren in de ruime Antwerpse regio helpen om veilig te gaan feesten.

dbw

Een groepje jongeren dat samen wil gaan feesten, maar het niet eens geraakt over de BOB van dienst, kan voortaan beroep doen op de gele taxi's van Peltax. ‘Met onze taxibussen richten we ons in het bijzonder op groepjes jongeren’, zegt zaakvoerder Frank Pellegroms.

‘Als je tussen de 7 en de 20 vrienden kan verzamelen, brengen we je voor 5 euro per rit en per persoon van punt A naar punt B.’ Iedereen persoonlijk afzetten kan ook. ‘Mits een klein supplement, en op voorwaarde dat niet meer dan 35 kilometer wordt afgelegd.’ Legt de taxi toch meer kilometers af, dan verhoogt de prijs naar 10 euro. ‘Voor die prijs kan je je verplaatsen in een straal van 70 kilometer’, zegt Pellegroms.

Momenteel bevindt het project zich nog in een testfase. ‘Maar de eerste twee weken waren veelbelovend’, zegt Pellegroms. De investering voor het nieuwe concept was niet echt groot voor Peltax. ‘De 20 taxibussen hadden we al in ons bezit, maar werden in het geel beplakt. Aanvullend kochten we ook twee reguliere gele taxi's aan, zodat we voortaan alle doelgroepen kunnen bereiken.’

Voor de bekendmaking van de formule werkt de Gele Taxi samen met de Antwerpse discotheek Noxx, die gratis taxicheques verspreidt onder haar bezoekers. Het project richt zich in de eerste plaats op jongeren, maar ook andere leeftijdsgroepen kunnen er gebruik van maken.

www.geletaxi.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus