Voetbal4de Klasse

Fusie tussen Overpelt VV en Esp. Neerpelt

Overpelt / Neerpelt -

De kogel is door de kerk: Esperanza Neerpelt en Overpelt VV begraven na jarenn wijselijk de strijdbijl. Er komt een fusieclub: KFC Esperanza Pelt.

Esperanza-voorzitter Jan Winters wordt de nieuwe voorzitter: ‘Zodra de fusie een feit is, wordt OVV vereffend. De financiële toestand van de club is niet gezond, hoofdzakelijk door een gebrek aan toeschouwers en jeugd.’

‘De fusie wordt op een gelijkwaardige financiële basis tot stand gebracht. Daarbij is het vooral de bedoeling sportief een hoger niveau te halen. We willen dat de spelers zoveel mogelijk bij de club blijven, maar voor poenscheppers is er geen plaats meer.’

Het is ook de bedoeling met een tweede ploeg in vierde provinciale te starten. Het eerste en tweede elftal plus het meisjesteam laat men graag volgend seizoen op De Leukens spelen, tenminste als de gemeente Overpelt de concessie, die op 30 juni vervalt, nog eens wil verlengen.

Wanneer de tribune in Neerpelt klaar is, verhuist alles naar sportpark De Roosen. De jeugdwerking blijft in Neerpelt en de Overpelter jeugd wordt hierbij betrokken. De clubkleuren worden zwart, geel en wit.

Normaal wordt het stamnummer van Neerpelt behouden, tenzij Overpelt promoveert. Er dienen nog enkele punten uitgeklaard, zoals de samenstelling van de technische staf.

Het is een publiek geheim dat stadion De Leukens plaats moet maken voor de industrie: dit kan een struikelblok vormen, maar voor het sportieve gedeelte zit iedereen op dezelfde golflengte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio