Delhaize steunt rolstoelbasketclub met opbrengst wijn

Cuvee levert Bears on Wheels 14.870 euro op

Cuvee levert Bears on Wheels 14.870 euro op

Het geld gaat naar de ondersteuning van zowel de juniores als naar de senioren, die uitkomen in eerste nationale. Foto: mhl

Leuven -

Rolstoelbasketbalploeg Leuven Bears on Wheels ontving zaterdag een cheque van 14.870 euro uit handen van Dirk Van den Berghe, CEO van Delhaize België. Het geld werd ingezameld met de verkoop van Cuvee Leuven, een witte en rode wijn.

Onder het toeziend oog van een goedgevulde Sportoase en enkele jeugdspelertjes van de Bears on Wheels, mochten Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) en CEO van Delhaize Dirk Van den Berghe de opbrengt van het project ‘Cuvee Leuven’ aan de rolstoelbasketbalclub overhandigen.

De Cuvee Leuven, een witte en rode wijn, werd in de Leuvense filialen van Delhaize aan 3,99 euro verkocht. Per verkochte fles gaat één euro naar het goede doel. Dat doel was afgelopen jaar de Leuven Bears on Wheels, de rolstoelbasketbalclub van eersteklasser Leuven Bears.

Onder andere door signeersessies van de A-kern van de Leuven Bears in Delhaize, kon 14.870 euro ingezameld worden. Dat geld zal naar de ondersteuning van zowel de juniores gaan, die recreatief spelen, als naar de senioren, die uitkomen in eerste nationale.

Het is niet de eerste keer dat Delhaize met de verkoop van de Cuvee een Leuvens goed doel steunt. In 2012 kon de warenhuisketen bijna 23.000 euro aan de ziekenhuisschool van het UZ Leuven schenken.

Het nieuwe goede doel van het project ‘Cuvee Leuven’ werd zaterdag ook meteen voorgesteld. Het komende jaar zullen de flessen Cuvee verkocht worden om Windekind Leuven, een centrum voor buitengewone zorg in de Schapenstraat, financieel te steunen. In Windekind huist zowel een basisschool als een middelbare school, voor leerlingen met een motorische handicap of een leervertraging.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio