Lost geheim dossier verdwijningszaak Maddie op?

Lost geheim dossier verdwijningszaak Maddie op?

Foto: ASSOCIATED PRESS

De Britse politie heeft een geheim dossier in handen gekregen over inbrekers die actief waren nabij de plaats waar de Britse peuter Madeleine McCann in 2007 spoorloos is verdwenen. Dat meldt de Britse krant Daily Star maandag. Mogelijk bevat het dossier de sleutel om het mysterie op te helderen.

'Maddie' verdween in mei 2007 net voor haar vierde verjaardag spoorloos uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop dineerde.

Sinds enige tijd onderzoekt de Britse politie de piste dat het kind mogelijk in paniek is meegenomen door inbrekers toen die in het appartement waren binnengedrongen en daar de peuter hadden aangetroffen. Portugese detectives zouden nu die piste delen, aldus de in de zaak goed ingelichte Daily Mirror.

Die citeerde ook de Daily Star, volgens wie de Britse speurders nu van de Portugese politie een gedetailleerd dossier over inbraken in en rond het vakantiedomein in Algarve hebben gekregen. De Portugese politie denkt dat dit dossier de sleutel voor een doorbraak in het onderzoek kan bevatten.

Scotland Yard kreeg van een dertigjarige Britse moeder al te horen dat iemand zes weken voor de verdwijning van McCann haar één jaar oude dochter had willen meenemen uit een vakantieappartement in het enkele tientallen kilometers verderop gelegen Montechero.

Mensen uit de streek zeggen dat het inbraakdossier geheim is gehouden om geen angst onder toeristen te veroorzaken.

Vorige week zei commissaris Sir Bernard Hogan-Howe van de Met dat zijn medewerkers de namen weten van hun drie hoofdverdachten.

Corrigeer

NIEUWS