Noord-zuidverbinding op kruissnelheid

Tunnel en oprit open, andere werven weer opgestart

Tunnel en oprit open, andere werven weer opgestart

Gisteren was er voor het eerst verkeer mogelijk door de tunnel onder de Hoge Mouw in Kasterlee. Foto: pkk

Kasterlee / Geel -

De voltooiing van de Kempense noord-zuidverbinding nadert zijn einde. Gisteren werden zowel de tunnel onder de Hoge Mouw in Kasterlee als de noordelijke op- en afrit van de E313 in Geel-West opengesteld voor het verkeer. Op andere plaatsen, zoals het kruispunt aan de Van Doornelaan in Geel, beginnen de werken dan weer opnieuw.

Zondag kon je nog joggen door de tunnel onder de Hoge Mouw in Kasterlee en fietsen over de nieuwe verbindingsweg N19g tussen Kasterlee en Geel. Gisteren was het voor het eerst de beurt aan het gemotoriseerde verkeer. Er stonden vele nieuwsgierige mensen al vroeg in de namiddag te wachten tot tunnel en de weg ook effectief in gebruik zouden worden genomen. Om 16 uur gaf projectverantwoordelijke Alain Cox definitief groen licht voor de eerste avondspits door de tunnel.

Gisteren ging ook de noordelijke op- en afrit van de E313 in Geel-West weer open voor het verkeer. Sinds eind juli 2013 was die dicht in het kader van de herinrichting van het complex Geel-West voor de noord-zuidverbinding.

Nieuwe stap

De rotondes, de fly-over en de zuidelijke op- en afrit zijn al een tijdje bijna volledig in gebruik. De op- en afrit Geel-West was een nieuwe stap in dit onderdeel van het project. De openstelling betekent een grote stap vooruit voor wie via de E313 vanuit Limburg komt en naar Geel of Westerlo moet. Alsook voor het verkeer dat vanuit Geel of Westerlo de snelweg naar Antwerpen op wil rijden. Pas tegen de zomer zal de Noord-Zuid Kempen bij Geel-West helemaal afgerond zijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio