Belgische moordverdachte opgepakt in Thailand

VERVIERS -

De Thaise politie heeft op vraag van ons land een Belg opgepakt, die verdacht wordt van de moord op zijn buurvrouw Pascale Daelen (53) uit Verviers.

Pascale Daelen (foto rechts) is vermist sinds 14 januari. Die dag vertrok ze thuis met haar wagen, zonder nog iets van zich te laten horen. Haar dochter gaf haar op als vermist.

De politie van Verviers denkt nu dat ze vermoord is. De agenten verdenken de Thaise Belg Joël T. (56), die in hetzelfde appartementsgebouw in Verviers woonde. De twee waren goed bevriend, maar na haar dood verdween Joël T. plots spoorloos. Hij zou naar Frankrijk gevlucht zijn. Volgens de Thaise ­politie nam hij de gsm van Daelen mee, en haar bankkaarten.

Joël T. zou al sinds 24 januari in Thailand­zitten. Hij werd ontmaskerd toen hij in Pattaya geld afhaalde aan een bankautomaat en gefilmd werd door een ­bewakingscamera. Hij werd afgelopen vrijdag opgepakt toen hij de grens met Laos wilde oversteken.

De man zal binnenkort uitgeleverd worden aan België.

Het gerecht van Verviers bevestigde gisteren de ­arrestatie van de man, maar wilde geen verdere uitleg kwijt. Daelen blijft spoorloos. De Thaise politie ­beweert dat Joël T. haar ­lichaam in een meer deed verdwijnen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees