Schellebelle krijgt nieuwe stationsomgeving tegen 2015

Schellebelle krijgt nieuwe stationsomgeving tegen 2015

Het station van Schellebelle wordt in een modern jasje gestoken. Foto: dpw

Schellebelle -

Na jaren treuzelen gaat de NMBS werk maken van het rommeltje dat Schellebelle station vandaag is. De site wordt volgend jaar ingrijpend opgefrist.

Het station van Schellebelle ligt er verwaarloosd bij, zeker sinds de laatste loketten dik twee jaar geleden definitief de deuren sloten. De wachtzaal is dan wel opnieuw geopend, door vandalisme is het een troosteloze ruimte. En fietsdieven zijn zeer actief op de site. De gemeente schreeuwt al jaren om actie om de buurt op te ruimen en stelde zelfs al voor om het oude stationsgebouw als horecaruimte in te richten. Na lang treuzelen en radiostilte, is er nu toch schot in de zaak gekomen. De NMBS heeft de conceptontwerpen voor de vernieuwde stationsomgeving klaar en wil zo snel mogelijk van start gaan.

Nieuw onthaal

‘In april willen we onze stedenbouwkundige vergunning indienen’, zegt woordvoerder Geert Dierckx. ‘Rekening houdend met de goedkeuringsperiode, zouden we begin volgend jaar willen aanvangen met de werken om hopelijk in 2015 ook klaar te zijn. In het plan is in een nieuwe stalling voor 234 fietsen en parkeerplaatsen voor 111 auto’s voorzien. De hele site, die er momenteel slordig bijligt, wordt aangepakt. Opvallendste verandering is de nieuwe onthaalinfrastructuur. We passen het gloednieuwe concept toe dat zal gehanteerd worden voor tal van kleine stopplaatsen. De treinreiziger krijgt een eenvoudige, maar knusse en comfortabele wachtruimte met voldoende zitplaatsen. Loketten zullen er niet zijn, wel automaten om tickets te kopen. Er komen ook automaten met frisdrank of versnaperingen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio