Ivan Leko is de nieuwe trainer van OH Leuven

Ivan Leko is de nieuwe trainer van OH Leuven

Foto: Belga

Opschudding bij degradatiekandidaat OH Leuven. In een ultieme poging om Play-off 3 te vermijden, gooit het trainer Herman Vermeulen op straat en stelt het Ivan Leko aan als nieuwe trainer. De Kroaat Leko had nog tot het einde van het seizoen een contract als speler bij Lokeren, maar kreeg van de Waaslanders de toestemming om naar Leuven te trekken. Als Leko OHL in eerste klasse kan houden, wordt zijn contract verlengd met een extra seizoen. Herman Vermeulen was nog maar sinds 26 januari hoofdcoach aan Den Dreef.

Met nog drie speeldagen voor de boeg is het alarmfase rood bij OH Leuven. De Leuvenaars verloren afgelopen weekend thuis met 2-5 van Club Brugge en tellen nu vijf punten achterstand op Waasland-Beveren, dat veertiende staat in het klassement. Als OH Leuven een gevecht op leven en dood met Bergen in Play-off 3 wil vermijden, moet het die quasi onoverbrugbare kloof met Waasland-Beveren toch nog proberen te dichten in de drie resterende matchen tegen Lierse, Anderlecht en Bergen.

Het bestuur bleek geen vertrouwen meer te hebben in Herman Vermeulen, die op 26 januari als assistent-coach de fakkel overnam van de ontslagen Ronny Van Geneugden. Vermeulen loodste OHL meteen naar een 1-0 zege tegen vicekampioen Zulte Waregem, maar haalde vervolgens slechts 1 op 12 tegen AA Gent, KV Mechelen, Waasland-Beveren en Club Brugge. Die laatste nederlaag kostte hem vandaag zijn kop. 

Geen ervaring als coach, wel als speler

Met Ivan Leko kiest OH Leuven voor een opvolger zonder ervaring als coach. De 36-jarige Kroaat belandde als voetballer na Hajduk Split en Malaga uiteindelijk in ons land. Hij voetbalde eerst bij Club Brugge en later bij Beerschot en Lokeren. Bij de Waaslanders kwam hij dit seizoen nog amper aan spelen toe. De vrijschopspecialist stond amper 113 minuten op het veld en richtte zich stilaan op het trainersschap. Hij is bezig aan een cursus en bleek al een tijdje in beeld bij Leuven. De kans die hij nu aan Den Dreef krijgt kon hij niet laten liggen. Lokeren gaf zijn toestemming om de club te verlaten. Morgen zal hij in Leuven worden voorgesteld.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.