Wielerbond roept ‘vertrouwensbreuk’ in voor ontslag Hans Vandeweghe

Wielerbond roept ‘vertrouwensbreuk’ in voor ontslag Hans Vandeweghe

Foto: BELGA

Wielerbond Vlaanderen heeft de samenwerking met algemeen directeur Hans Vandeweghe stopgezet op grond van een vertrouwensbreuk. Dat laat de organisatie woensdag weten.

Vandeweghe werd op 19 februari aan de deur gezet bij Wielerbond Vlaanderen. Naar eigen zeggen omdat hij in een column in De Standaard ‘lacherig’ had gedaan over snowboarders en Seppe Smits in het bijzonder. ‘Omdat ik de snowboarders heb beledigd, heb ik het wielrennen schade toegebracht, vindt de bond. Ik vraag me nog steeds af hoe dát mogelijk is’, reageerde Vandeweghe in het Nederlandse praatprogramma ‘Eén op Eén’.

In een communiqué laat Wielerbond Vlaanderen woensdag weten dat de samenwerking met Hans Vandeweghe is beëindigd ‘omdat het vertrouwen tussen partijen dermate geschaad werd dat iedere verdere samenwerking onmiddellijk en definitief onmogelijk was geworden. Wielerbond Vlaanderen wenst zich verder te onthouden van commentaar’.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.