Zandsculpturenfestival brengt Disneymagie naar badstad

Oostende opgetogen met zandsculpturen

© dji

Het aangekondigde zandsculpturenfestival bouwt deze zomer 150 beelden met Disneyfiguren op een stuk strand van 8.000 vierkante meter. Het evenement blijft zeker vijf jaar in Oostende. ‘Een absolute topper’, reageert de horecasector tevreden.

Dominique Jauquet

Toerisme Oostende en organisator Alexander Deman van Sand and Ice Events lichtten gisteren de plannen toe nadat bekendraakte dat het zandsculpturenfestival van Blankenberge naar Oostende verhuist.

‘Dit evenement heeft nog enorm veel groeipotentieel, en daarvoor heeft de meest centrale badstad aan de Vlaamse kust de beste troeven. We hebben een overeenkomst met de stad Oostende om het evenement hier minstens vijf jaar te laten plaatsvinden. Met Disneyland Parijs is er een akkoord om de komende drie jaar rond Disneythema's te werken’, zegt Alexander Deman.

Het zandsculpturenfestival zal plaatsvinden op een stuk strand van 8.000 vierkante meter tussen de Vlaanderenstraat en het Zeeheldenplein. ‘Er komt een zandarena van vijf meter hoog, met daarin Disney-figuren verwerkt. Op de binnenplaats komen er beelden tot twaalf meter hoog. In totaal zal er een wandelparcours zijn van achthonderd meter lang met in totaal 150 beelden. Deze zomer behalen we ongetwijfeld een vermelding in het Guinness Book of Records’, zegt Deman.

In totaal zullen dertig professionele zandkunstenaars een maand werk hebben om alle beelden op te bouwen. Ze maken daarvoor gebruik van 3.000 ton zand, of ongeveer honderd vrachtwagens. ‘Tijdens de winter zal dit zand gestockeerd worden op Plassendale. Voor onze stad is dit evenement een absolute meerwaarde’, zegt schepen van Toerisme en Economie Niko Geldhof (SP.A).

‘Nieuwe troef’

De horecasector reageert tevreden op de komst van het zandsculpturenfestival naar Oostende. ‘Toeristen die in Oostende verblijven komen naar hier omdat er veel te doen is. Met dit evenement heeft onze stad er een nieuwe troef bij’, zegt Bart Boelens, voorzitter van HoReCa Middenkust.

Tickets kosten twaalf euro voor volwassenen, tien euro voor studenten, zestigplussers en mindervaliden, en acht euro voor kinderen tussen vier en twaalf jaar. Voor Oostendenaars en tweedeverblijvers is er een korting voorzien van zes euro. Iedereen krijgt bovendien een gratis programmaboekje, met daarin een kortingsbon van vijftig procent voor Disneyland Parijs.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs