Brihang, Amongster en Folie Douce zijn Nieuwe Lichting van Studio Brussel

Brihang, Amongster en Folie Douce zijn Nieuwe Lichting van Studio Brussel

Foto: © VRT - Jokko

Brihang, Amongster en Folie Douce zijn De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Dat hebben presentatrice Kirsten Lemaire en The Van Jets-frontman Johannes Verschaeve bekendgemaakt. De winnaars van de talentenjacht worden maandag voorgesteld in de AB in Brussel.

‘De Nieuwe Lichting is ons duwtje in de rug van jonge, aanstormende bands in Vlaanderen’, zegt Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. ‘Er is ontzettend veel opkomend muzikaal rock- en poptalent in Vlaanderen waar we als radiozender een belangrijke promotor voor zijn. Een rol die ons op het lijf geschreven is. We stellen vanavond drie jonge topbands voor die je zeker in het oog moet blijven houden.’

Twintig weken lang selecteerde een jury met muziekexperts finalisten uit de 700 ingeschreven bands. De luisteraars van Studio Brussel kregen de afgelopen week het laatste worden: zij mochten stemmen en bepalen wie de winnaar zou worden. Donderdagavond werden Brihang, Amongster en Folie Douce uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Brihang

Brihang is de 21-jarige Boudy Verleye, een rapper uit Knokke-Heist. Eric Smout, programmator van Democrazy, koos hem als finalist.

Amongster

De band van de Gentse muzikant Thomas Oosterlynck noemde zichzelf naar een nummer van Poliça, vooral omdat de groepsleden het een mooi woord vonden. Beats, drums, loops, fonkelende elektrische en melancholische akoestische gitaren, een synthje hier en daar... De muziek van Amongster is moeilijk onder één noemer te brengen.

Folie Douce

Folie Douce is dan weer een tweemansband, bestaande uit Emily Vernaillen (16, piano en zang) en Benthe Waegeman (17, accordeon en backing vocals). Hun naar eigen zeggen vrij unieke muziekstijl met folkinvloeden viel in de smaak van Arno, die hen selecteerde.

Showcase met Triggerfinger en Pukkelpop

De winnende bands worden op maandag 3 maart voorgesteld in de AB in Brussel. Eerst spelen zij live, waarna de avond afgesloten wordt door Triggerfinger. Het is een exclusieve showcase, meldt Studio Brussel. Tickets ervoor kunnen alleen gewonnen worden via de website of door maandag te luisteren naar de zender. In augustus volgt het toetje: een optreden op Pukkelpop.

Externe links
Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees