Marc Wilmots: 'Benieuwd of Vanden Borre voor evenwicht kan zorgen'

Marc Wilmots: 'Benieuwd of Vanden Borre voor evenwicht kan zorgen'

Foto: Belga

Bondscoach Marc Wilmots heeft donderdag zijn selectie van 23 spelers bekendgemaakt voor de vriendschappelijke wedstrijd van woensdag 5 maart (20u45) in het Brusselse Koning Boudewijnstadion tegen Ivoorkust. 'Dat zijn niet de 23 spelers die mee naar het WK in Brazilië zullen mogen, het is pas onze eerste oefenwedstrijd van het jaar', stelde Wilmots. 'Vanden Borre en Nainggolan spelen beiden minstens 45 minuten.'


'Steven Defour en Thomas Vermaelen sukkelen allebei met een kuitblessure en werden daarom niet geselecteerd', aldus Wilmots op de voorstelling van zijn selectie donderdag in het bondsgebouw. 'Omdat we maar zo'n korte voorbereidingsperiode hebben op de interland tegen de Ivorianen (2,5 dagen nvdr), leek het ons aangewezen dat beide spelers bij hun clubs (Porto en Arsenal) konden revalideren', verduidelijkte de bondscoach.

Wie er wel bij is, is AS Roma-middenvelder Radja Nainggolan. 'Hij doet het goed bij zijn club. Momenteel speelt hij in Rome wat meer op posities acht of tien, een beetje zoals Steven Defour. Radja zal net als Anthony Vanden Borre overigens minstens 45 minuten spelen woensdag', klonk het bij de bondscoach.

'Lukaku is fit, dus geen Batshuayi'

Romelu Lukaku is opnieuw fit na een enkelblessure. Hij heeft in België gerevalideerd bij Lieven Maesschalk en is speelklaar. 'Had dat niet het geval geweest, zou Michy Batshuayi in aanmerking gekomen zijn voor een selectie. Momenteel heb ik met Romelu, Christian Benteke en zelfs Kevin Mirallas echter drie spelers die diep in de spits kunnen postvatten. Michy doet het goed bij Standard, maar moet constanter worden en bovendien spelen onze beloften ook op woensdag een belangrijke EK-kwalificatie-interland (tegen Servië)', aldus Wilmots.

Vanden Borre opnieuw Rode Duivel

Anderlecht-verdediger Anthony Vanden Borre mag zich opnieuw Rode Duivel noemen. Vanden Borre, die al 23 caps voor de nationale ploeg verzamelde, speelde zijn laatste interland voor de Rode Duivels op 11 november 2011. In de oefenwedstrijd op Sclessin tegen Roemenië (2-1) stond de 26-jarige Brusselaar toen een volledige wedstrijd tussen de lijnen. Hij behoorde ook nog tot de selectie voor de oefenpot van vier dagen later in Parijs tegen Frankrijk (0-0), maar speelde toen niet.

'Vorige keer (tegen Colombia en Japan) koos ik voor Thomas Meunier, nu is het aan Anthony', verklaarde bondscoach Wilmots donderdag in het bondsgebouw. 'Hij is goed op dreef en ik wil zien hoe hij het in onze selectie doet op de rechterflank. Hij heeft een moeilijke periode achter de rug, maar knokte terug. Ik ben vooral benieuwd of hij mee voor een goed evenwicht in de ploeg kan zorgen en de organisatie kan behouden', aldus Wilmots.

De oefeninterland tegen Ivoorkust is voor België de eerste van 2014 in de aanloop naar de eindronde van het WK in Brazilië (12 juni/13 juli). Daar spelen de Rode Duivels in de groepsfase tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea. Maandag (17u) trainen de Duivels een eerste keer in Neerpede.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.