Gentse Speakers Corner debatteert over (on)zin van GAS-boetes

Gentse Speakers Corner debatteert over (on)zin van GAS-boetes

Foto: -

GENT - Terwijl in Gent volop overlegd wordt over het aanpassen of uitbreiden van de GAS-wetgeving, buigt Speakers Corner zich zondag over de zin of onzin van de boetes. Het maandelijkse debatforum van Guy Reynebeau en Daan Hugaert laten zondag in stadsbrouwerij Gruut hoogleraar Tom Vander Beken, professor Ignaas Devisch, TegenGAS, de Jeugdraad en de politie aan het woord.

Onder de vlag 'GAS boetes, absurd of noodzakelijk?' gaat Speakers Corner zondagochtend in stadscafé Gruut het debat aan. 'Het systeem van de GAS boetes kent heel wat voor- en tegenstanders', zeggen Hugaert en Reynebeau. 'Enerzijds laat het toe om bij lokale problemen snel op te treden, maar anderzijds leidt het ook tot willekeur en onduidelijkheid als elke gemeente het begrip overlast naar eigen goedbevinden invult.'

Tom Vander Beken is hoogleraar aan de UGent vakgroep strafrecht en criminologie. Hij heeft de opmaak van het huidige GAS-reglement van de administratieve sancties van zeer nabij gevolgd. 'Hij zal toelichten welke de bestaande administratieve sancties zijn en hoe het zit met de reglementering die men in de nabije toekomst voorziet', klinkt het.

'Daarna zal dr. Ignaas Devisch, professor medische en sociale filosofie verbonden aan UGent en Arteveldehogeschool, vanuit zijn invalshoek een bijdrage leveren in het debat. Hij wordt gevolgd door Mathias Vander Hoogerstraete, coördinator van TegenGAS en woordvoerder van GASvrijGent. Hij brengt de visie van diegene die de GAS boetes liever afschaffen.'

Van de Gentse Jeugdraad vraagt Nicolas Willekens aandacht voor de bezorgdheid van de jonge Gentenaars. Chris Magerman van de Gentse politie zal ook aan het debat deelnemen.

Iedereen is van harte welkom om zijn gedacht te komen zeggen op zondag 2 maart om 11u in Stadsbrouwerij Gruut,Grote Huidevettershoek n°10 te Gent.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio