‘Ik sprong gat in lucht’

© if/thomas sisk

In de Gentse Topsporthal werden het voorbije weekend niet minder dan 84 nationale titels uitgereikt. Eén van de gelukkigen was Celine Hofman. De scholier van AS Rieme zette de kroon op het werk door ook nog haar Belgisch record te verbeteren.

WILLY GOOSSENS

Celine Hofman heeft er een droomseizoen opzitten. Nadat ze een aantal weken geleden het nationale record hinkstapspringen naar 12,16 meter had gebracht, deed de scholier van AS Rieme er zondag in de Topsporthal nog een schepje bovenop. Bij haar laatste sprong verbeterde ze zich naar 12,35 meter.

‘Ja, natuurlijk sprong ik een gat in de lucht’, klonk het na afloop. ‘De eerste pogingen waren niet zo denderend, maar ik bleef erin geloven. Toen mijn vijfde sprong, een nulsprong trouwens, vrij ver ging, wist ik dat het record er inzat. Hoe dan ook heb ik een meer dan geslaagd seizoen achter de rug. Alle doelstellingen werden ruim gehaald. Ik hoop nu ook outdoor de lijn door te trekken en ook daar het nationale record te verbeteren.’

Knappe prestaties waren er ook nog voor Laures Bauwens, een cadet die voor Racing Gent uitkomt. Zowel op 60 meter (7’70) als op 200 meter (24’92) zorgde ze voor de derde prestatie aller tijden. Tobias Capiau won dan wel vroeg in de morgen de titel in het verspringen, maar met 6,96 meter en drie nulsprongen zat er jammer genoeg geen verbetering van zijn persoonlijk record in. Dat deed de Wetterenaar wel op de 60 meter, waarin hij als tweede 7’04 liet afklokken.

Bij de beloften en junioren pakte Sarah Missinne de dag voordien twee juniorentitels: 60 meter vlak (7’65) en 60 meter horden, waarin ze met 8’38 een nieuw persoonlijk record liep. Ook RC Gent-atlete Sarah Rutjens mocht bij haar laatste zaalmeeting als belofte tweemaal op het hoogste podium: 60 meter (7’49) en 200 meter (24’31).

Michael Rossaert bevestigde zijn sterk seizoen met een titel op de 400 meter. De Waaslander haalde het in 49’48 voor Simon De Lange. Ook onze kogelstoters kwamen goed voor de dag met titels voor Jolien Boumkwo, Yoika De Pauw en Stijn Spilliaert.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen