Vlaams Belanger met Indonesische roots naar Europese verkiezingen

Vlaams Belanger met Indonesische roots naar Europese verkiezingen

Pieter van Boxel (Vlaams Belang) vult de negende plaats op de Europese verkiezingslijst. Foto: if

Malle -

Gemeenteraadslid Pieter van Boxel (Vlaams Belang) stapt over naar Europa. Met de Europese verkiezingen van 25 mei krijgt hij de negende plaats.

Van Boxel, momenteel secretaris en woordvoerder van Vlaams Belang Malle, behoort met zijn 31 lentes naar eigen zeggen nog net tot de nieuwe generatie van de partij. Zijn overstap van N-VA naar Vlaams Belang in 2005 bleef niet onopgemerkt, aangezien door van Boxels aderen Indonesisch bloed stroomt.

‘Ook al werd ik als baby geadopteerd, toch groeide ik in Malle op als Vlaming in hart en nieren. Een geadopteerde Vlaming, van jongs af aan volledig geassimileerd, is ook een Vlaming’, klinkt het beslist. Ondertussen zetelt van Boxel al voor het achtste jaar in de gemeenteraad van Malle.

Zijn keuze voor de Europese lijst komt niet uit de lucht vallen. ‘Ik volg de Europese politiek nu al een tijdje en die heeft een grotere invloed op het dagelijks leven van de gewone man in de straat dan de mensen beseffen’, aldus van Boxel. ‘Denk in Malle bijvoorbeeld maar aan het rioleringsbeleid, waarover niet iedereen tevreden is: dat wordt door Europese normen gestuurd.’

In de lijn van zijn partij noemt van Boxel zich een voorstander van Europese samenwerking, maar dan in beperkte mate. Daarbij noemt hij de Europese Unie ‘een weinig democratische, non-transparante en geldverslindende machine’. ‘Het is belangrijk dat de macht van de EU wordt teruggedrongen zodat de lidstaten en de regio's zelf terug een efficiënter beleid in handen kunnen nemen’, besluit hij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio