Twee voertuigen ‘revolutionaire taxidienst’ Uber in beslag genomen

Twee voertuigen ‘revolutionaire taxidienst’ Uber in beslag genomen

Archiefbeeld Foto: BELGAIMAGE

BRUSSEL -

In de Brusselse gemeente Elsene zijn maandag tijdens een toevallige controle twee voertuigen van de taxidienst Uber in beslag genomen. Zowel de voertuigen als de chauffeurs voldeden niet aan de Brusselse regelgeving. Dat meldt La Dernière Heure dinsdag en wordt bevestigd door Brussels minister voor Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V).

Zowel de twee voertuigen als de chauffeurs van de alternatieve taxidienst Uber voldeden niet aan de Brusselse regelgeving. De inbeslagname gebeurde tijdens een toevallige controle, maar extra controles komen er volgens het kabinet van Grouwels waarschijnlijk niet. Nog voor de controle plaatsvond, heeft Brussel Mobiliteit wel al een ingebrekestelling verstuurd naar de Amerikaanse firma, waarin wordt gevraagd om onmiddellijk te stoppen met de activiteiten in Brussel.

De alternatieve taxidienst Uber werd vorige week gelanceerd in Brussel, maar kon al op heel wat tegenwind rekenen, zowel bij de Brusselse taxisector als bij bevoegd minister Grouwels. De Ubertaxi’s zijn volgens haar illegaal aan het werk. 'De chauffeurs hebben geen examen afgelegd, ze volgen de tarieven niet en de voertuigen zijn niet in orde met hun signalisatie', luidt het op haar kabinet.

Het Brusselse parket zal beslissen over de zaak.

Corrigeer

MEER NIEUWS