Larks vertrekt richting Nederland

Laatste passagiersschip verlaat haven

Laatste passagiersschip verlaat haven

Heel wat Oostendenaren betreuren het verdwijnen van de passagierstrafiek. Foto: dji

Oostende -

De Larks heeft dinsdagmiddag de Oostendse haven verlaten richting een droogdok in Sluiskil in Nederland. Daarmee verdwijnt het laatste passagiersschip in Oostende.

Met het verdwijnen van de Larks, beter bekend als de voormalige Larkspur van het failliete Trans Europa Ferries, verdwijnt ook het laatste passagiersschip in Oostende. De vrachtferry Ardenia, vroeger actief als Gardenia voor Trans Europa Ferries, blijft voorlopig wel nog even aangemeerd in Oostende.

Welke nieuwe toekomst beide ferry's straks krijgen, is nog niet duidelijk. De vaartuigen inzetten op een lijn in de Middellandse Zee behoort tot de mogelijkheden. ‘Er is nog geen definitieve beslissing genomen. We zoeken verder naar een oplossing’, zegt Christian Kint, CEO van Oilchart International, eigenaar van beide ferry‘s. De laatste afvaart van de Larks lokte tientallen nieuwsgieringen naar het Westerstaketsel.

Heel wat Oostendenaren betreuren dat de passagierstrafiek nu ook symbolisch is verdwenen uit de haven. ‘Ferry's zijn nauw verbonden met de ziel en het hart van Oostende. Denk maar aan de duizenden mensen die gewerkt hebben bij RMT, Sally Lines, Hoverspeed, Trans Europa Ferries, en Ferryways en alle Oostendenaren en toeristen die hier de boot namen voor een dagje Engeland’, zegt Danny Drooghenbroodt van de facebookpagina Restart passenger ferryline between Oostende and England.

Ook de vzw Oosteroever volgde het vertrek op de voet. ‘We hopen dat er nieuwe passagierslijnen aangetrokken worden, want dat zou een goede zaak zijn voor onze horeca en toerisme in het algemeen’, zegt Kristof Cornelis. Het havenbestuur liet eerder al verstaan dat het blijft zoeken naar nieuwe trafieken richting Engeland, maar dat de zoektocht door de crisis moeilijk verloopt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio