Parlementslid Ivan Sabbe komt niet op voor LDD

Parlementslid Ivan Sabbe komt niet op voor LDD

Ivan Sabbe (LDD) Foto: BELGA

Vlaams parlementslid Ivan Sabbe (LDD) geeft forfait voor de komende verkiezingen. Hij wil zich volledig toeleggen op zijn bedrijf. Dedecker heeft nog de steun van Boudewijn Bouckaert, Peter Reekmans en Ulla Werbrouck. Patricia De Waele laat nog in het midden of ze opkomt op 25 mei.

Ivan Sabbe bouwde in de jaren negentig de Belgische tak van de Duitse winkelketen LIDL uit tot een groep met meer dan tweehonderd vestigingen. Hij bleef er dertien jaar lang ceo. Sabbe werd ook lid van de VLD, maar stapte in 2007 over naar Lijst Dedecker, dat de jaren daarna flink de wind in de zeilen kreeg. In 2009 belandde hij in het Vlaams parlement.

In 2012 koos Sabbe opnieuw voor een bestaan als ondernemer, met de overname van ISPC, een horecaspecialist met vestigingen in Gent en Herstal. Het bedrijf telt tweehonderd werknemers.

De Bavikhovenaar zou bij de komende verkiezingen Jean-Marie Dedecker steunen, die enkel nog lijsten indient in West-Vlaanderen, maar wil zich nu toch voltijds toeleggen op zijn bedrijf. ‘Ik heb gisteren zijn bedrijf bezocht en heb alle begrip voor zijn keuze’, zegt de partijvoorzitter. ‘De beslissing is in samenspraak met de partij gebeurd.’

Vereeck weg

Dedecker krijgt nu nog steun van Vlaams parlementsleden Boudewijn Bouckaert, Peter Reekmans en Ulla Werbrouck. Parlementslid Jurgen Verstrepen is al twee jaar geen lid meer van de partij en Lode Vereeck stapte eerder dit jaar over naar Open VLD. Patricia De Waele, die eveneens in het Vlaams halfrond zetelt, maakt haar keuze later bekend, maar de voorzitter vermoedt dat ook zij wil stoppen.

Intussen is Dedecker volop bezig nieuwe gezichten aan te trekken. ‘Het is vooral moeilijk om vrouwen te vinden. Ik heb echter alle vertrouwen in de verkiezingen, anders zou ik er niet aan beginnen.’

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S